A. Blinkenas atvyko į Izraelį – sieks sumažinti žalą civiliams gyventojams Gazos Ruože | kl.lt

A. BLINKENAS ATVYKO Į IZRAELĮ – SIEKS SUMAŽINTI ŽALĄ CIVILIAMS GYVENTOJAMS GAZOS RUOŽE

  • 3

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) penktadienį atvyko į Izraelį, pranešė kartu su juo keliaujantis naujienų agentūros AFP korespondentas.

Kelionėje daugiausia dėmesio jis skirs priemonėms, skirtoms sumažinti žalą civiliams gyventojams Gazos Ruože.

Prieš išvykdamas į Izraelį A. Blinkenas sakė, kad sieks, jog žydų valstybė imtųsi konkrečių veiksmų, kad būtų sumažinta žala palestiniečių civiliams gyventojams.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) taip pat paragino šiame kare padaryti humanitarinę pertrauką.

Tai antroji A. Blinkeno kelionė į Vidurio Rytus nuo „Hamas“ išpuolio prieš beveik mėnesį.

Kai matau palestiniečių vaiką – berniuką ar mergaitę, ištrauktą iš sugriuvusio pastato griuvėsių, – tai mane sukrečia ne mažiau nei vaikas Izraelyje ar bet kur kitur.

 

Izraelis intensyviai bombarduoja Gazos Ruožą nuo spalio 7 dienos, kai islamistų grupuotės „Hamas“ ginkluoti užpuolikai įsiveržė per sieną ir, pasak Izraelio pareigūnų, nužudė 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir pagrobė mažiausiai 240 žmonių, įskaitant vaikus.

„Hamas“ valdoma Gazos Ruožo sveikatos ministerija teigia, kad nuo karo su Izraeliu pradžios jų teritorijoje žuvo daugiau kaip 9 tūkst. žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.

„Kalbėsime apie konkrečius veiksmus, kurių galima ir reikia imtis siekiant sumažinti žalą vyrams, moterims ir vaikams Gazos Ruože, – prieš išvykdamas į Izraelį žurnalistams sakė A. Blinkenas. – Jungtinės Valstijos yra įsipareigojusios tai daryti.“

„Kai matau palestiniečių vaiką – berniuką ar mergaitę, ištrauktą iš sugriuvusio pastato griuvėsių, – tai mane sukrečia ne mažiau nei vaikas Izraelyje ar bet kur kitur, – kalbėjo A. Blinkenas. – Todėl privalome į tai reaguoti ir reaguosime.“

J. Bidenas pažadėjo visokeriopą paramą ir didesnę karinę pagalbą Izraeliui dėl jo kampanijos Gazos Ruože, tačiau akivaizdžiai pakeitė toną ir išreiškė užuojautą dėl palestiniečių kančių, kurios sukėlė pyktį kai kuriose pasaulio dalyse.

„Manau, kad mums reikia pertraukos“, – ketvirtadienį rinkimų kampanijos renginyje sakė J. Bidenas.

JAV nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis) vėliau paaiškino, ką reikštų tokia pertrauka.

„Humanitarinė pertrauka (...) yra laikina, lokalizuota ir sutelkta, sutelkta į konkretų tikslą ar tikslus – humanitarinė pagalba įvežama, žmonės išvežami“, – žurnalistams teigė J. Kirby.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Teroristus ,okupantus ir

jų koloborantus reikia naikinti kaip pasiutusius šunis.Tiek Ukrainoje,tiek visame psaulyje.Sėkmės žydams!

apie antisemito "pagalbą" semitams

Keista, kokia problema jankiams ir britiškoms žiurkėms nurašyti visas žudynės "hamas" teroristams, kaip Ukrainoje, kur viską nurašė Rusijai? Jokios problemos, tiesiog JAV ir Britanija buvo antisemitiškos ir liko ir ukrainiečiai kaip "Palestinos" arabai jiems "rūpi" kaip marionetės vienu atvejų prieš Rusiją, kitų atvejų prieš Izraelį.

"SIEKS SUMAŽINTI ŽALĄ"...

O kas atsakys už civilių žmonių, vaikų masinius žudymus? Putinas įvardintas teroristu...o kaip su Izraelio ir Amerikos Prezidentais?...Ar jie "ne prie ko" masinėse žudynėse?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS