A. Blinkenas: Rusija ir Kinija „ciniškai vetavo“ rezoliuciją dėl ugnies nutraukimo Gazoje | kl.lt

A. BLINKENAS: RUSIJA IR KINIJA „CINIŠKAI VETAVO“ REZOLIUCIJĄ DĖL UGNIES NUTRAUKIMO GAZOJE

  • 7

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) penktadienį pareiškė, kad Rusija ir Kinija „ciniškai vetavo“ JAV inicijuotą Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijos projektą dėl ugnies nutraukimo Gazos Ruože.

„Dėl rezoliucijos, kuri sulaukė labai didelio palaikymo, bet kurią vėliau ciniškai vetavo Rusija ir Kinija, manau, kad mes bandėme parodyti tarptautinei bendruomenei, jog reikia skubiai pasiekti ugnies nutraukimą“, – pareiškė A. Blinkenas žurnalistams Izraelyje.

Anksčiau penktadienį Rusija ir Kinija vetavo Jungtinių Valstijų inicijuotą rezoliucijos projektą Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje dėl ugnies nutraukimo Gazos Ruože, o Maskva apkaltino Vašingtoną „veidmainišku spektakliu“, nedarant spaudimo Izraeliui.

Vašingtonas, pagrindinis Izraelio sąjungininkas, vetavęs ankstesnius raginimus nutraukti ugnį, pasiūlė rezoliuciją, kuria pirmą kartą būtų pritarta „būtinybei nedelsiant ir ilgam nutraukti ugnį“ ir pasmerktas spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ įvykdytas išpuolis.

Rusija ir Kinija pasinaudojo veto teise, Alžyras taip pat balsavo „prieš“, o Gajana susilaikė. Kitos 11 Saugumo Tarybos narių, įskaitant nuolatines nares Prancūziją ir Jungtinę Karalystę, balsavo „už“.

Rusijos ambasadorius Vasilijus Nebenzia pareiškė, jog JAV nieko nedaro, kad pažabotų Izraelį, ir pasišaipė iš Vašingtono, kad šis kalba apie ugnies nutraukimą tada, kai „Gazos Ruožas praktiškai nušluotas nuo žemės paviršiaus“.

„Stebėjome tipišką veidmainišką spektaklį, – sakė jis. – Amerikiečių produktas yra itin politizuotas, o vienintelis jo tikslas – pataikauti rinkėjams ir mesti jiems kaulą kaip nors paminint ugnies nutraukimą Gazos [Ruože].“

Rezoliucija „užtikrins nebaudžiamumą Izraeliui, kurio nusikaltimai projekte net neįvertinti“, kalbėjo jis.

Projekte ugnies nutraukimas susietas su vykstančiomis derybomis, kurioms vadovauja Kataras, remiamas Jungtinių Valstijų ir Egipto, dėl karo nutraukimo mainais į „Hamas“ paimtų įkaitų paleidimą.

Vašingtono ambasadorė prie JT Linda Thomas-Greenfield (Linda Tomas Grinfild) Rusijos ir Kinijos veto pavadino ne tik cinišku, bet ir menku elgesiu.

„Rusija ir Kinija paprasčiausiai nenorėjo balsuoti už Jungtinių Valstijų parengtą rezoliuciją“, – sakė ji.

„Būkime sąžiningi – nepaisant ugningos retorikos, visi žinome, kad Rusija ir Kinija diplomatinėmis priemonėmis nedaro nieko, kad užtikrintų ilgalaikę taiką ar reikšmingai prisidėtų prie humanitarinio atsako“, – teigė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

cinikai visur

Jei hamas teroristai sunaikinti tai jokios rezoliucijos nereikia. Kas liečia Kinija ir Rusija tridančius dėl britiško kolonizmo pridukto pavadinimu "Palestina" ,rodos pamiršo Honkongo neramumus prieš kovida dėl "laisvės" nuo Kinijos ir kas juos orkestravo. Izraelis tiek turi teisę į "Palestinos" teritorijas, kiek Kinija į Honkongo, todėl cinikai yra iš visų pusių.

PARAZITE

Apie ciniškumą geriau patylėk. Didžiausi teroristai ir cinikai šioje planetoje esate patys.

#

JAV ciniškai pučia burbulus o mūsų Šūdasklaida burbulais rašo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS