A. Blinkenas: sėkmingas ukrainiečių puolimas gali priversti V. Putiną imtis derybų | kl.lt

A. BLINKENAS: SĖKMINGAS UKRAINIEČIŲ PUOLIMAS GALI PRIVERSTI V. PUTINĄ IMTIS DERYBŲ

  • 0

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) pirmadienį išreiškė viltį, kad sėkmingas Ukrainos puolimas privers Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną aptarti invazijos nutraukimą.

Kalbėdamas bendroje spaudos konferencijoje su Italijos užsienio reikalų ministru Antonio Tajani (Antonijumi Tajaniu), A. Blinkenas teigė, kad JAV yra įsitikinusios, kad ukrainiečių veiksmai ir toliau bus sėkmingi po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nurodė, kad vyksta ilgai lauktas puolimas.

„Sėkmingas kontrpuolimas padarytų du dalykus: sustiprintų jos pozicijas prie bet kokio derybų stalo ir gali paskatinti Putiną pagaliau sutelkti dėmesį į derybas dėl karo, kurį jis pradėjo, nutraukimo“, – žurnalistams sakė A. Blinkenas.

„Šia prasme tai iš tikrųjų gali priartinti, o ne atitolinti taiką“, – teigė jis.

A. Blinkenas sakė, kad šis puolimas parodo, jog reikia „dabar maksimaliai padidinti mūsų paramą Ukrainai, kad ji galėtų sėkmingai veikti mūšio lauke“.

Rusija yra viešai pareiškusi, kad remia derybas, o Kinija yra tarptautinių raginimų tarpininkauti centre.

JAV skeptiškai vertino tokias pastangas, nes manė, kad Rusija nėra rimtai nusiteikusi derėtis ir yra suinteresuota tik apginti savo teritorinius laimėjimus.

Taika turi būti teisinga ir ilgalaikė, teigė A. Blinkenas.

„Turime omenyje ilgalaikę taiką, kuri paprasčiausiai neleidžia susiklostyti taip, kad Rusija galėtų pailsėti, persiginkluoti ir vėl pulti po pusmečio, po metų, po dvejų metų“, – sakė jis.

Gairės: Antony Blinkenas, Vladimiras Putinas, karas Ukrainoje, Ukrainos puolimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS