Bordo meras per „geltonųjų liemenių“ protestus gyventojus ragina likti namuose | kl.lt

BORDO MERAS PER „GELTONŲJŲ LIEMENIŲ“ PROTESTUS GYVENTOJUS RAGINA LIKTI NAMUOSE

  • 0

Prancūzijai ruošiantis dar vienam „geltonųjų liemenių“ protestui šeštadienį, Bordo miesto meras Nicolas Florianas paragino gyventojus demonstracijų metu likti namuose, o parduotuves - uždaryti langines.

Bordo, vienas iš jau penktą mėnesį protestuojančių „geltonųjų liemenių“ bastionų, kaip ir Paryžius, protestų metu susidūrė su riaušėmis ir smurto proveržiais. Penkto didžiausio šalies miesto meras N. Florianas tikino esąs „labai sunerimęs“ dėl jau dvidešimtą šeštadienį vyksiančių protestų.

„Mums sako, kad bus šimtai chuliganų ir žmonių, ieškančių priežasčių susimušti su policijos pareigūnais“, - sakė N. Florianas, mero pareigas pradėjęs eiti kovo 7 d.

„Prašau parduotuvių savininkų užsidaryti langines, o Bordo gyventojų pasilikti namuose ir leisti policijai atlikti savo darbą bei nekelti jokių incidentų grėsmės“, - žurnalistams sakė N. Florianas.

Vasarį ir kovo pradžioje atrodė, kad „geltonųjų liemenių“ judėjimas mažina apsukas, o prezidento Emmanuelio Macrono pradėti nacionaliniai debatai leis nuraminti protestuotojus, tačiau kovo 16 d. protestas pačiame Paryžiaus centre išvirto į riaušes.

Bordo policijos atstovai tikino besiruošiantys panašiems smurto proveržiams ir šį šeštadienį, nepaisant to, kad Bordo valdžia uždraudė protestuotojams rinktis miesto centre.

Panašius draudimus rengti masines demonstracijas miesto centruose įvedė ir Paryžiaus, Ruano, Avinjono bei Tulūzos miestai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS