Brazilijoje – rekomendacijos Covid-19 gydyti prieštaringai vertinamu vaistu | kl.lt

BRAZILIJOJE – REKOMENDACIJOS COVID-19 GYDYTI PRIEŠTARINGAI VERTINAMU VAISTU

Brazilijos sveikatos ministerija koronavirusu užsikrėtusių asmenų gydymui rekomenduoja prieštaringai vertinamą medikamentą nuo maliarijos hidroksichlorokiną. Šis vaistas gali būti skiriamas ir lengvus simptomus jaučiantiems pacientams, sakoma naujoje medikų rekomendacijoje. Palyginti su ankstesne dokumento versija, pakeistas jo pavadinimas, išbrauktos nuorodos į kai kuriuos šaltinius ir įvardyti dokumentą parengę asmenys.

Praėjusią savaitę Brazilijos sveikatos ministras Nelsonas Teichas pasiprašė atleidžiamas iš pareigų, kai susiginčijo su prezidentu Jairu Bolsonaru dėl ginčytino medikamento skyrimo. Hidroksichlorokinas skiriamas maliarijai ir tam tikroms autoimuninėms ligoms gydyti. Ar preparatas tinkams ir Covid-19 gydyti, kol kas galutinai nėra aišku.

Tuo tarpu šalutinis šio vaisto poveikis gerai ištyrinėtas. Be kita ko, medikamento naudojimas gali padidinti širdies ritmo sutrikimų riziką. Nepaisant to, kai kas vadina hidroksichlorokiną efektyviu ginklu kovoje su siautėjančia pandemija. JAV prezidentas Donaldas Trumpas šį vaistą giria kaip „dievo dovaną“ ir teigia, kad profilaktiškai naudoja jį kasdien.

Brazilija vis labiau tampa naujuoju pandemijos epicentru. Iki šiol didžiausioje Lotynų Amerikos šalyje virusas patvirtintas 310 087 asmenims. Mažiausiai 20 047 pacientai mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS