Brazilijos prezidentas: Izraelio atsakas yra toks pat siaubingas kaip ir „Hamas“ išpuolis | kl.lt

BRAZILIJOS PREZIDENTAS: IZRAELIO ATSAKAS YRA TOKS PAT SIAUBINGAS KAIP IR „HAMAS“ IŠPUOLIS

  • 2

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva (Luisas Inasiju Lula da Silva) pirmadienį apkaltino Izraelį nekaltų žmonių žudymu Gazos Ruože, o jo atsaką pavadino tokiu pat siaubingu kaip ir spalio 7 dieną palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ įvykdytas išpuolis.

„Po „Hamas“ teroro akto Izraelio valstybės veiksmai Gazos Ruože yra tokie pat siaubingi kaip ir „Hamas“ išpuolis. Jie nesirinkdami žudo nekaltus žmones“, – per oficialią ceremoniją Brazilijoje sakė L. I. Lula da Silva.

Didžiausios Lotynų Amerikos šalies vadovas taip pat apkaltino Izraelį, kad šis „mėto bombas ten, kur yra vaikų, ligoninių, prisidengdamas tuo, kad ten yra teroristas“.

„Tai nepaaiškinama. Pirmiausia reikia išgelbėti moteris ir vaikus, o tada kovoti su kuo tik nori“, – sakė L. I. Lula da Silva.

Brazilijos žydų bendruomenės atstovai pasmerkė šias pastabas kaip klaidingas, nesąžiningas ir pavojingas, pridūrę, kad jomis „Izraelis ir „Hamas“ priskiriami tam pačiam lygmeniui“.

Jie gynė, pasak jų, akivaizdžias ir įrodytas Izraelio pareigūnų pastangas gelbėti palestiniečių civilius gyventojus.

Tai nepaaiškinama. Pirmiausia reikia išgelbėti moteris ir vaikus, o tada kovoti su kuo tik nori.

„Mūsų bendruomenė iš pareigūnų tikisi pusiausvyros“, – pridūrė Izraelio konfederacija Brazilijoje, kuri teigia atstovaujanti maždaug 120 tūkst. Brazilijos žydų, antrai pagal dydį bendruomenei regione.

Spalio 7-ąją islamistų grupuotė „Hamas“ įsiveržė į Izraelį iš Gazos Ruožo, nužudė mažiausiai 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė apie 240 įkaitų.

Izraelis atsakė masinio bombardavimo ir antžeminėmis operacijomis Gazos Ruože, per kurias, „Hamas“ valdomos Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, jau žuvo 11 tūkst. 240 žmonių, įskaitant 4 tūkst. 630 vaikų.

Izraelis neigia, kad sąmoningai taikosi į ligonines. Jis kaltina „Hamas“, kad šiomis įstaigomis arba po jomis esančiais tuneliais naudojasi kaip slėptuvėmis, tačiau islamistų kovotojų grupuotė tai neigia.

L. I. Lula da Silva šiuos komentarus išsakė Brazilijoje pasveikinęs 22 brazilus ir 10 jų šeimų narių, kurie sekmadienį buvo evakuoti iš Gazos Ruožo per sausumos sieną su Egiptu po daugiau nei mėnesį trukusio laukimo konflikto zonoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ona

Nesuprantu- užpuola Izraelį,nužudo 1200 žmonių- kapoja galvas,degina,paima įkaitais 240 žmonių ,o spauda rašo, kD" koks baisus Izraelio atsakas Hamazui??" Tai kaip reikia elgtis,kai tiek zmonių nužudė? Tylėti????Štai ir spaudos mąstymas.....

Nors vienas

Pasakė, kaf karalius nuogas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS