Brazilijos prezidentui skirta bauda už kaukės nedėvėjimą per mitingą | kl.lt

BRAZILIJOS PREZIDENTUI SKIRTA BAUDA UŽ KAUKĖS NEDĖVĖJIMĄ PER MITINGĄ

  • 1

Brazilijos prezidentui Jairui Bolsonaro (Žairui Bolsonarui) šeštadienį buvo skirta 100 JAV dolerių bauda už tai, kad jis pažeidė San Paulo valstijoje galiojančias kovos su COVID-19 priemones, nes nedėvėjo kaukės ir paskatino didelės žmonių minios susibūrimą per jo rėmėjų motociklininkų mitingą.

San Paule tūkstančiai riaumojančių motociklų dalyvavo mitinge „Paspartink tempą dėl Kristaus“, kuriam vadovavo kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidentas. Jis segėjo šalmą atviru priekiu ir buvo be kaukės ir taip pažeidė valstijoje galiojančią tvarką.

J. Bolsonaro jau kurį laiką rengia tokius mitingus visoje Brazilijoje, kad suburtų savo rėmėjus kitąmet vyksiantiems prezidento rinkimams, per kuriuos sieks perrinkimo. Prezidentas ignoravo savo politinio priešininko San Paulo gubernatoriaus Joao Doria (Žoao Dorijos) perspėjimą, jog prezidentas sulauks baudos, jeigu nesilaikys valstijoje galiojančios tvarkos.

J. Bolsonaro jau ne kartą yra surėmęs ietis su J. Doria ir kitais gubernatoriais dėl priemonių siekiant suvaldyti COVID-19 pandemiją, kuri šalyje jau nusinešė beveik 485 tūkst. gyvybių. Daugiau žmonių nuo koronaviruso mirė tik JAV.

Brazilijos prezidentas ne kartą kritikavo raginimą likti namuose ir dėvėti kaukes. Vietoj to jis propaguoja tokius vaistus, kaip chlorokinas ar hidroksichlorokinas, nors moksliniai tyrimai rodo, kad jie nėra veiksmingi prieš COVID-19.

Kreipdamasis į vėliavomis mojuojančius rėmėjus J. Bolsonaro dar kartą pareiškė planuojantis nurodyti panaikinti reikalavimą dėvėti kaukę nuo koronaviruso paskiepytiems žmonėms. „Visi tam prieštaraujantys netiki mokslu. Paskiepytas žmogus tikrai neplatina viruso“, – sakė jis.

Už kaukės nedėvėjimą baudą gavo ne tik J. Bolsonaro, bet ir jo sūnus parlamento narys Eduardas bei infrastruktūros ministras Tarcisio Gomes (Tarcisijus Gomesas). Jiems buvo skirtos maždaug 108 JAV dolerių baudos.

Prezidento spaudos tarnyba padėties kol kas nekomentuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ką gi

Mūsų Seimo pirmininkė "perspjovė" Brazilijos prezidentą- po kosmetikos parduotuves lakstė, pirko tortą, bet apie baudos mokėjimą nebuvo skelbta.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS