„Brexit“ ideologas: D. Trumpas nėra žmogėdra | kl.lt

„BREXIT“ IDEOLOGAS: D. TRUMPAS NĖRA ŽMOGĖDRA

  • 0

Vienas pagrindinių Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos aktyvistų Nigelas Farage'as (Naidželas Faražas) pirmadienį pareiškė, kad JAV išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) nėra „žmogėdra“ ir paragino Jungtinės Karalystės vyriausybę pradėti gerinti santykius su šiuo kontroversišku veikėju.

„Kad ir kokia galbūt buvo kieta, netgi nuožmi kampanija, jis pasakė malonių dalykų, kaip (prezidentas Barackas) Obama (Barakas Obama) ir Hillary (Clinton, Hilari Klinton) su juo elgėsi“, – dienraščio „The Daily Telegraph“ paskelbtame straipsnyje rašo N.Farage'as, anksčiau susitikęs su D.Trumpu Niujorke.

„Įtariu, kad prezidentas Trumpas nebus žmogėdra, kaip kai kurie bijojo“, – pridūrė N.Farage'as.

Jis buvo pirmasis Britanijos politikas, susitikęs su D.Trumpu po jo netikėtos pergalės praeitą antradienį vykusiuose rinkimuose.

„Mačiau dėmesingą ir mąslų Donaldą Trumpą“, – pažymėjo N.Farage'as.

N.Farage'as, kurio Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partija (UKIP) per praeitus rinkimus liko trečia, bet turi tik vieną deputatą parlamente, buvo vienas iš pagrindinių vadinamojo „Brexit“ šalininkų judėjimo lyderių, agitavusių už Britanijos pasitraukimą iš ES prieš birželį įvykusį referendumą šiuo klausimu.

N.Farage'o ryšiai su D.Trumpu Britanijos vyriausybės narių vertinami prieštaringai.

Kai kurie pareigūnai laiko jį potencialiu tarpininku, bet vienas šaltinis iš ministrės pirmininkės Theresos May (Terezos Mei) biuro) Dauningo gatvėje atmetė šį vaidmenį ir pareiškė, kad N.Farage'as yra „nereikšmingas“.

Po šeštadienį įvykusį susitikimą su D.Trumpu N.Farage'as sakė, kad jiedu kalbėjosi apie „perspektyvą, kad Jungtinė Karalystė bus eilės priekyje“.

Kadenciją baigiantis B.Obama per šiemet įvykusį vizitą Londone sakė, kad Britanija atsidurs „eilės gale“ per derybas dėl prekybos, jeigu nubalsuos išstoti iš ES.

Pasak N.Farage'o, per susitikimą su D.Trumpu jis pastebėjęs tik vieną neigiamą dalyką – kad labai daug britų pareigūnų „nepaliaudami neigiamai atsiliepdavo apie Donaldą“.

„Aišku, kad santykius reikia gerinti“, – pridūrė jis.

Th.May, kai dar ėjo vidaus reikalų ministrės pareigas, kritikavo D.Trumpo pareiškimus, kad jis ketina uždrausti musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas. Pasak jos, tokios idėjos yra „priešinančios, nenaudingos ir klaidingos“.

Taip pat buvo griežtai kritikuojami D.Trumpo komentarai apie Britanijoje neva esančius musulmonų ekstremistų kontroliuojamus rajonus, kur nedrįsta įkelti kojos policija.

Tuometis Londono meras ir dabartinis užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas), tąsyk pareiškė: „Vienintelė priežastis, kodėl nesilankyčiau kai kuriose Niujorko dalyse – reali rizika susitikti Donaldą Trumpą.“

N.Farage savo ruožtu pasisiūlė tapti tarpininku Londono derybose su naująja D.Trumpo administracija.

„Labai mielai padėčiau susipažinti ir pradėti būtiną santykių gerinimo procesą... Tikiuosi, kad šioje srityje mūsų nacionalinis interesas paims viršų“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS