Pabėgimas iš skęstančio laivo? „Brexit“ šalininkas N. Farage'as atsistatydina | kl.lt

PABĖGIMAS IŠ SKĘSTANČIO LAIVO? „BREXIT“ ŠALININKAS N. FARAGE'AS ATSISTATYDINA

  • 1

Griežtai euroskeptiškų pažiūrų europarlamentaras Nigelas Farage'as (Naidželas Fareidžas), kurio balsas buvo itin svarbus Britanijos apsisprendime pasitraukti iš Europos Sąjungos, pirmadienį atsistatydino iš Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) posto.

„Nusprendžiau pasitraukti iš UKIP vadovo pareigų, – jis sakė per spaudos konferenciją Londone. – Stovyklos „Pasitraukti“ pergalė referendume reiškia, kad mano politinis siekis buvo pasiektas.“

N.Farage'as partijos pirmininko pareigų atsisako jau nebe pirmąkart, bet teigia, kad šįsyk jo sprendimas galutinis.

Pirmadienį jis sakė pasiliksiantis dirbti Europos Parlamente ir prižiūrėsiantis derybų dėl Britanijos išstojimo iš ES eigą.

„Kaip vanagas stebėsiu, kaip vyksta pakartotinių derybų procesą Briuselyje ir galbūt kartas nuo karto komentuosiu Europos Parlamente“, – sakė 52 metų politikas ir pridūrė, kad dabartinį Britanijos premjerą Davidą Cameroną (Deividą Kameroną), kuris taip pat nusprendė atsistatydinti vėliau šiais metais, pakeisiantis veikėjas turės būti senas „Brexit“ šalininkas.

„Nors dabar paliksime Europos Sąjungą, išstojimo sąlygos dar neaiškios, – pažymėjo jis. – Jeigu vyriausybė vėl imtų blogai elgtis, o Leiboristų partija išliktų atitrūkusi nuo daugelio savo rinkėjų, tuomet geriausios UKIP dienos galbūt būtų dar tik priešakyje“, – sakė N.Farage'as.

Jis taip pat pasiūlė savo paslaugas „kitiems nepriklausomybės judėjimams, kylantiems kitose Europos Sąjungos dalyse“, pridūręs, kad „yra įsitikinęs, jog matėte ne paskutinę šalį, norinčią palikti ES“.

N.Farage'as anksčiau dukart traukėsi iš UKIP vadovo posto: 2009-aisiais, kilus nesutarimams partijos viduje, taip pat 2015-aisiais, kai nebuvo išrinktas į Britanijos parlamentą, bet abu kartus vėliau persigalvojo.

Pirmadienį jis tvirtino: „Daugiau nebepersigalvosiu, pažadu jums.“

Sprendimą pasitraukti iš 28 šalių bloko Britanija priėmė per birželio 23 dieną šalyje įvykusį referendumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Privirė košės o dabar srėbkite patys o aš nusiplaunu. Tipiškas anglų daunas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS