„Brexit“ sutarties projektas įveikė svarbią kliūtį Europos Parlamente | kl.lt

„BREXIT“ SUTARTIES PROJEKTAS ĮVEIKĖ SVARBIĄ KLIŪTĮ EUROPOS PARLAMENTE

Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES sutarties juodraštis ketvirtadienį įveikė svarbią kliūtį Europos Parlamente, jo Konstitucinių reikalų komitetui balsavimu pritarus su Londonu suderintai „skyrybų sutarčiai“.

Komitetui priklausantys europarlamentarai 23 balsais prieš tris nutarė rekomenduoti, kad visos sudėties parlamentas kitą savaitę formaliai ratifikuotų dokumentą, kuriuo Jungtinė Karalystė sausio 31 dieną nutrauks savo keturis dešimtmečius trukusią narystę bloke.

Tai bus paskutinis žingsnis įforminant „skyrybas“ Europos pusėje. Britanijos  karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) anksčiau ketvirtadienį suteikė karališkąjį pritarimą išstojimo įstatymo projektui – šis žingsnis vainikavo trejus metus trukusias sunkias derybas.

Penktadienį Briuselyje sutartį turėtų pasirašyti du aukščiausio rango ES pareigūnai, o JK ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) – vienas iš 2016-ųjų „Brexit“ šalininkų kampanijos veidų – artimiausiomis dienomis taip pat turėtų parafuoti dokumentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pagarba

Britanijos pramjerui, kad jis pastate i vieta visus tuos Londono protestuotojus, pasaulio perejunus.Atsidangine ieskoti geresnio gyvenimo, drista primesti savo nuomone ir valia vietiniams gyventojams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS