Britų karališkoji pora atvyko į Niujorką | kl.lt

BRITŲ KARALIŠKOJI PORA ATVYKO Į NIUJORKĄ

  • 0

Džiūgaujančių žmonių minios sekmadienį Niujorke sveikino atvykusius britų princą Williamą (Viljamą) ir jo besilaukiančią žmoną Kate (Keit), kurie JAV Rytų pakrantėje lankysis tris dienas.

Kembridžo kunigaikščio ir kunigaikštienės kortežas maždaug 17 val. 45 min. (pirmadienį 0 val. 45 min. Lietuvos laiku) sustojo prie viešbučio „Carlyle“ Aukštutiniame Istsaide ir pora, plačiai šypsodamasi, įėjo į pastatą.

„Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė atvyko į Niujorką! – „Twitter“ prie švytinčios poros nuotraukos parašė britų konsulatas šiame mieste.

Kate, kuri balandį turi pagimdyti antrą poros vaiką, vilkėjo violetinės spalvos paltuką nėščiosioms. Poros pirmagimis princas George'as su jais į šią kelionę nevyko.

Vizito metu Williamas ir Kate, kuriems abiem yra 32 metai, diplomatiją derins su parama savo mėgstamiausioms kryptims ir britų verslo interesų skatinimu.

Tai pirma bendra jų kelionė į JAV nuo 2011 metų, kai jiedu netrukus po savo vestuvių trumpai lankėsi Los Andželo regione. Tai taip pat antra jų kelionė už Sandraugos ribų.

Williamas pirmadienį Baltuosiuose rūmuose turi susitikti su JAV prezidentu Baracku Obama (Baraku Obama) ir kalbėtis apie neteisėtą prekybą laukiniais gyvūnais bei augalais – artimu jo širdžiai klausimu.

Williamui, kuris yra antras žmogus eilėje į britų sostą po savo tėvo, princo Charleso (Čarlzo), dabar – kai artėja karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) devyniasdešimtmetis – tenka daugiau tolimų vizitų britų monarchijos vardu.

„Tai reikšminga kelionė, kuria siekiama dar labiau įtvirtinti Williamo diplomatinį, valstybišką vaidmenį“, – sakė Robertas Jobsonas (Robertas Džobsonas), kuris yra parašęs knygą „Naujoji karališkoji šeima“ (The New Royal Family).

Vietoje to, kad vyktų vizito karalienės vardu ar lankytųsi kurioje nors iš jos valdų, pora šį kartą lankosi aiškiai britų vyriausybės vardu.

Vizitas neabejotinai atgaivins prisiminimus apie Williamo tėvų, Charleso ir Dianos, 1985 metų kelionę, kurios metu princesė, vilkėdama įspūdingą suknelę, šoko su JAV prezidentu Ronaldu Reaganu (Ronaldu Reiganu) ir Holivudo žvaigžde Johnu Travolta (Džonu Travolta).

Be to, karališkoji pora apsistojo tame pačiame Niujorko viešbutyje, kuriame lankėsi ir Diana, – „Carlyle“, garsėjančiame tuo, kad jame apsistoja pasaulinio masto veikėjai.
Ir Williamui, ir Kate tai bus pirmi apsilankymai Niujorke ir Vašingtone.

Williamas, kuris mokosi greitosios pagalbos sraigtasparnio piloto darbo, taip pat rengiasi kelionei į Japoniją ir Kiniją vasario pabaigoje ir kovo pradžioje. Kate dėl artėjančio gimdymo su juo į tą kelionę nevyks.

Tas vizitas Didžiojoje Britanijoje yra laikomas bandymu pagerinti aukščiausio lygio diplomatinius santykius su Pekinu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS