Britų karo laivas prisišvartavo Gibraltare | kl.lt

BRITŲ KARO LAIVAS PRISIŠVARTAVO GIBRALTARE

  • 1

Britų karo laivas pirmadienį prisišvartavo Gibraltare, dalyvaudamas iš anksto suplanuotose karinio jūrų laivyno pratybose, Europos šalių lyderiams mėginant numalšinti tarp Britanijos ir Ispanijos kilusį ginčą dėl šios teritorijos priklausomybės ir žvejybos teisių.

23-iojo tipo fregata "HMS Westminster", į kurios ginkluotę įeina torpedų aparatas, priešlaivinės raketos "Harpoon", "žemė-oras" tipo raketos ir sraigtasparnis, uoste prisišvartavo stebint miniai smalsuosių, dalis kurių laikė rankose britų vėliavėles.

Laivo atvykimas į su Ispanijos pietiniu pakraščiu besiribojančią teritoriją buvo suplanuotas gerokai anksčiau, nei įtampa tarp Londono ir Madrido atsinaujino, tačiau jo atvykimas laikomas simboliniu šiame ginče, į kurį buvo priversti įsikišti ir Europos Sąjungos pareigūnai.

Sekmadienį kelios dešimtys ispanų žvejų laivų surengė protestą plaukiodami prie Gibraltaro krantų ir reikalaudami iškelti 70 betono plokščių, kurias Gibraltaro valdžia išmetė jų žvejybos plotuose.
Gibraltaro pareigūnai sako, kad betoninis rifas padės atkurti jūrinę fauną ir tvirtina, jog ispanai kiautuotuosius vėžiagyvius čia gaudo neteisėtai.

Tuo tarpu ispanų žvejai sako, esą atkirsti nuo turtingų žvejybos plotų, todėl pablogėjo neturtingo pietinio Andalūzijos regiono žvejų gyvenimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

hmm

kažkodel tikiu Gibraltaru,o ne ispanų brakonieriais :).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS