Britų naikintuvai kilo iš Estijos perimti Rusijos karinių lėktuvų | kl.lt

BRITŲ NAIKINTUVAI KILO IŠ ESTIJOS PERIMTI RUSIJOS KARINIŲ LĖKTUVŲ

  • 3

Didžiosios Britanijos naikintuvai „Typhoon“ antradienį buvo pakelti iš Emario oro pajėgų bazės Estijoje perimti keturių Rusijos karinių lėktuvų, skridusių virš Baltijos jūros, pranešė Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.

Trečiadienį paskelbtame pranešime sakoma, kad britų naikintuvai lyderio karinį transporto lėktuvą „Antonov An-12“, skridusį vakarų kryptimi netoli Estijos teritorinių vandenų Suomijos įlankoje, o vėliau perėmė žvalgybos lėktuvą „Iljušin Il-22“ ir du naikintuvus „Suchoj Su-27“, taip pat skridusius į Kaliningrado sritį.

Gynybos ministerija pažymėjo, kad tai buvo jau dešimtasis atvejis, kai britų naikintuvai buvo pakelti atpažinti ir lydėti Rusijos karinių orlaivių virš Baltijos jūros nuo jų dislokavimo Emario bazėje gegužės 3-ąją. Britų lėktuvai pakeitė anksčiau Baltijos šalių erdvę saugojusius Vokietijos naikintuvus.

Estijoje šiuo metu laikomi keturi Britanijos naikintuvai „Typhoon“.

Baltijos šalių oro erdvėje NATO vykdoma oro policijos misija buvo pradėta 2004 metų kovą, Lietuvai, Latvijai ir Estijai tapus Aljanso narėmis. šioje Šioje misijoje rotaciniu būdu dalyvaujančių sąjungininkų oro pajėgų daliniai bazuojasi Emario bazėje Estijoje ir Šiaulių aviacijos bazėje Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

O taiką darė «perėmę»? Gal bandė numušti ar nutupdyti ? O gal tik skrido per 20-30 km, bijodami,kad tie dėdės , sėdintys SU-27 , nesupyktų ?

Nerijus

Taigi anglai lydi rusus. Juk per antraji pasaulini sajungininkai buvo.

Jooo

O tu ko ožy mekeni?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS