Britų žvalgyba: Šiaurės Korėja gali tapti viena svarbiausių ginklų tiekėjų Rusijai | kl.lt

BRITŲ ŽVALGYBA: ŠIAURĖS KORĖJA GALI TAPTI VIENA SVARBIAUSIŲ GINKLŲ TIEKĖJŲ RUSIJAI

Šiaurės Korėja gali tapti viena svarbiausių ginklų tiekėjų Rusijai kartu su Iranu ir Baltarusija, sakoma socialinėje platformoje „X“ paskelbtoje atnaujintoje Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgybos informacijos suvestinėje, pranešė „Ukrinform“.

„Nepaisant to, kad Rusija oficialiai atmetė naujausius pranešimus, beveik neabejotina, jog Šiaurės Korėjos amunicija jau pasiekė šaudmenų sandėlius Vakarų Rusijoje. Šie sandėliai skirti aprūpinti Rusijos karines operacijas Ukrainoje“, – sakoma pranešime.

Šiaurės Korėja išlaiko pastarojo meto karinių siuntų mastą ir tempą (daugiau nei 1000 konteinerių per pastarąsias kelias savaites), ji gali tapti viena svarbiausių Rusijos užsienio ginklų tiekėjų kartu su Iranu ir Baltarusija.

Šiuo metu neaišku, ką Rusija mainais pasiūlė Šiaurės Korėjai. Mažai tikėtina, kad susitarta dėl viso paketo. Pasak britų žvalgybos, labai tikėtina, jog tai buvo viena svarbiausių temų per pastaruosius aukšto rango Rusijos pareigūnų vizitus Šiaurės Korėjoje. „Tikėtina, kad tai apims finansinę kompensaciją, kitą ekonominę paramą, karinių technologijų tiekimą ir bendradarbiavimą kitose aukštųjų technologijų srityse, pavyzdžiui, kosmose“, – teigia britų žvalgyba.

Gairės: Rusija, Šiaurės Korėja, ginklų tiekimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS