Buvęs Atstovų Rūmų pirmininkas K. McCarthy palieka Kongresą | kl.lt

BUVĘS ATSTOVŲ RŪMŲ PIRMININKAS K. MCCARTHY PALIEKA KONGRESĄ

Buvęs JAV Atstovų Rūmų pirmininkas Kevinas McCarthy‘is palieka kongresmeno pareigas.

Jis nusprendė šių metų pabaigoje palikti Atstovų Rūmus, „kad kitaip tarnautų Amerikai“, rašė respublikonas trečiadienį „The Wall Street Journal“ nuomonių skiltyje. „Žinau, kad mano darbas tik prasideda“, – teigė jis. 58-erių politikas rašė, kad palieka Kongresą su „šypsena veide“.

C. McCarthy‘is spalio pabaigoje per istorinį balsavimą prarado Atstovų Rūmų pirmininko pareigas – į šias jis buvo išrinktas tik prieš devynis mėnesius ir tik po 15 balsavimų. Radikalūs respublikonai pradžioje priešinosi jo išrinkimui, o tada išvertė iš posto. Tai buvo pirmas kartas JAV istorijoje, kai Atstovų Rūmų pirmininkas taip prarado pareigas. Šios pareigos yra trečios aukščiausios šalyje po prezidento ir viceprezidento,

„Dažnai atrodo, kad kuo daugiau daro Vašingtonas, tuo blogiau einasi Amerikai“, – rašė politikas. Jis teigė pradėjęs savo karjerą kaip smulkus verslininkas ir dabar tikisi padėti verslininkams ir rizikos mėgėjams išnaudoti visą savo potencialą. „Iššūkius, su kuriais susiduriame, greičiau padės išspręsti inovacijos, o ne teisės aktai“, – pažymėjo respublikonas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS