Buvęs JAV prezidentas B. Clintonas išleistas iš ligoninės | kl.lt

BUVĘS JAV PREZIDENTAS B. CLINTONAS IŠLEISTAS IŠ LIGONINĖS

  • 0

Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) sekmadienį išleistas iš ligoninės Kalifornijoje, kur dėl infekcijos praleido penkias dienas.

B. Clintonas iš ligoninės išvyko lydimas žmonos, buvusios kandidatės į prezidentus Hillary Clinton (Hilari Klinton). Lėtu žingsniu iš ligoninės išėjęs politikas iškėlė nykštį į viršų ir paspaudė ligoninės darbuotojams rankas.

75 metų B. Clintonas „šiandien buvo išleistas iš Kalifornijos universiteto Ervaino medicinos centro“, – sakoma centro gydytojo Alpesho Amino (Alpešo Amino) pareiškime, išplatintame per B. Clintono atstovą.

„B. Clintono kūno temperatūra ir baltųjų kraujo kūnelių skaičius normalizavosi, todėl jis grįš namo į Niujorką, kur baigs antibiotikų kursą“, – pridūrė buvusį prezidentą gydžiusių gydytojų komandai vadovavęs A. Aminas.

B. Clintonas 1993 metais tapo 42-uoju Jungtinių Valstijų prezidentu ir šiame poste dirbo iki 2001-ųjų.

B. Clintonas į ligoninę Kalifornijos pietiniame Ervaino mieste buvo paguldytas antradienį vakare dėl infekcijos, nesusijusios su COVID-19, per „Twitter“ pranešė atstovas Angelis Urena (Anchelis Urena).

„The New York Times“, cituodamas buvusio prezidento padėjėją, pranešė, kad B. Clintonui išsivystė šlapimo takų infekcija, dėl kurios prasidėjo sepsis.

Sepsiu vadinama audringa organizmo reakcija į infekciją. Ši būklė kasmet Jungtinėse Valstijose paveikia 1,7 mln. žmonių, nurodo Ligų kontrolės ir prevencijos centrai.

Iš jų kasmet miršta 270 tūkst. žmonių.

2004 metais tuomet 58 metų B. Clintonui buvo atlikta keturgubo šuntavimo operacija.

Po šešerių metų jam implantuotas vainikinės arterijos stentas.

GALERIJA

  • Buvęs JAV prezidentas B. Clintonas išleistas iš ligoninės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS