Buvęs JK „Brexito“ derybininkas D. Frostas ir toliau vadovaus deryboms su ES | kl.lt

BUVĘS JK „BREXITO“ DERYBININKAS D. FROSTAS IR TOLIAU VADOVAUS DERYBOMS SU ES

Buvęs Jungtinės Karalystės (JK) „Brexito“ derybininkas Davidas Frostas buvo paskirtas kuruoti JK Vyriausybės derybas su Europos Sąjunga (ES) dėl tolesnių dvišalių santykių.

D. Frostas taps Ministrų Kabineto valstybės ministru, nuo kovo kuruosiančiu santykių su ES klausimus. Be kita ko, 55-erių diplomatas vadovaus bendram JK ir ES derybų komitetui.

D. Frostas šias pareigas perims iš Michaelo Gove'o, kuris iki šiol kuravo konkretų „Brexito“ sutarties įgyvendinimą bendrame komitete, kuriam taip pat vadovavo Europos Komisijos vicepirmininkas Marošas Šefčovičius.

Pastaruoju metu derybos daugiausia vyko dėl pereinamojo laikotarpiu reglamentavimo Šiaurės Airijoje, kuri priklauso JK, tačiau jai bus taikomos ES bendrosios rinkos taisyklės.

„Esu pagerbtas galėdamas eiti ministro pareigas ir kuruoti mūsų santykius su ES po „Brexito“. Darydamas tai, stoviu ant milžinų pečių“, – „Twitter“ paskyroje rašė D. Frostas.

Konservatorių politikas, kuris taip pat yra nerenkamų Lordų Rūmų narys, yra laikomas artimu premjero Boriso Johnsono patikėtiniu.

Savo ruožtu opozicija kritikuoja D. Frosto paskyrimą dėl to, kad santykius su ES kuruosiantis politikas negalės atsakyti į parlamentarų klausimus kaip Bendruomenių Rūmų narys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

ko dar nori monarchai is ES ar mazai deimantu prisigrobe is indijos koloniju egipto mumiju ir kt krastu ir britu salai greit nieko nereikes nes pagal Z...Darjanos sala 2024/5/m nugrimz ir tai bus atlantyda 2 ir po mln m bus legendos ir arhelogu darbai ir tt....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS