Buvęs Katalonijos lyderis ir keturi ministrai pasidavė Belgijos policijai | kl.lt

BUVĘS KATALONIJOS LYDERIS IR KETURI MINISTRAI PASIDAVĖ BELGIJOS POLICIJAI

  • 4

Buvęs Katalonijos prezidentas Carlesas Puigdemont‘as (Karlesas Pudžemonas) ir keturi buvę jo vyriausybės nariai pasidavė policijai Briuselyje, sekmadienį pranešė Belgijos nacionalinis transliuotojas VRT.

VRT duomenimis, visi penki jie prisistatė į Briuselio prokuratūrą.

Ispanija siekia, kad Belgija išduotų jai C. Puigdemont'ą ir keturis buvusius Katalonijos vyriausybės narius dėl vykdomo tyrimo, susijusio su šio regiono siekiu atsiskirti.

C. Puigdemont'as ir keli jo ministrai šią savaitę išvyko į Briuselį po to, kai Ispanijos centrinė valdžia panaikino jų įgaliojimus.

Briuselio prokuratūros atstovas Gilles'is Dejemeppe'as (Žilis Dežamepas) sakė, kad šis penketas savanoriškai atvyko į federalinės policijos skyrių ir kad jie yra sulaikyti nuo 9 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku.

Pareigūnas pridūrė, kad katalonai nėra suimti ir kad sekmadienio popietę C. Puigdemont'as ir keturi eksministrai stos prieš bylą tiriantį teisėją.

Teisėjas per parą turės priimti sprendimą, kokių reikia imtis tolesnių veiksmų. Katalonams gali būti taikomos įvairios kardomosios priemonės, įskaitant areštą, įkalinimą arba paleidimą su pasižadėjimu neišvykti.

Šeštadienį Belgijos federaliniai prokurorai pranešė nagrinėjantys Ispanijos išduotus Europos arešto orderius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Arvys

Iš kur tie buki komentarai apie žydelius ir Maskva??? Ogi jaučiu iš tų pačių maskoliu...

tai

jei briuselio zydeliai perduos ispanams tai bus aisku kas kam tarnauja...

LIETUVE.

LAISVĘ KATALONIJAI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS