Buvęs Nigerijos emyras atvyko į Nigerį dalyvauti tarpininkavimo derybose | kl.lt

BUVĘS NIGERIJOS EMYRAS ATVYKO Į NIGERĮ DALYVAUTI TARPININKAVIMO DERYBOSE

  • 2

Buvęs Nigerijos šiaurinio Kano miesto emyras trečiadienį pranešė, kad atvyko į Nigerio sostinę dalyvauti tarpininkavimo derybose su kariniais lyderiais, kurie prieš dvi savaites Nigeryje įvykdė perversmą.

Buvęs emyras Sanusi Lamido Sanusi (Sanusis Lamidas Sanusis), kalbėdamas per Nigerijos valstybinę televiziją, pareiškė, kad bendravo su naujuoju Nigerio lyderiu pasiskelbusiu generolu Abdourahamane Tiani (Abdurahamane Tčianiu).

Ketvirtadienį Nigerijos sostinėje Abudžoje vyks 15 valstybių vienijančio ECOWAS aukščiausiojo lygio susitikimas, kuriame bus sprendžiamas krizės klausimas.

Nigeryje liepos 26 dieną įvyko perversmas – prezidento sargybos nariai sulaikė demokratiškai išrinktą šalies vadovą Mohamedą Bazoumą (Mohamedą Bazumą) ir paskelbė perėmę valdžią.

Trečiadienį JAV išreiškė susirūpinimą dėl nušalinto Nigerio prezidento sveikatos po to, kai su juo telefonu kalbėjosi valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas).

„Mes labai nerimaujame dėl jo sveikatos, jo asmeninio saugumo ir jo šeimos narių saugumo“, – žurnalistams sakė JAV valstybės departamento atstovas spaudai Matthew Milleris (Metjus Mileris).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Cha,

kepsnį,kokį šviežių kepenėlių,suvalgys kartu....Skerdžia vieni kitus visoje Afrikoje,laisvi gi...

tik

kokios dar derybos kai prancuzai wagnerius musa?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS