Buvusi Austrijos ministrė apsigyveno Rusijoje, kariniu lėktuvu atskraidinti ir jos poniai | kl.lt

BUVUSI AUSTRIJOS MINISTRĖ APSIGYVENO RUSIJOJE, KARINIU LĖKTUVU ATSKRAIDINTI IR JOS PONIAI

  • 10

Buvusi Austrijos užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl (Karin Kneisl), kažkada šokusi su Kremliaus šeimininku Vladimiru Putinu savo vestuvių pobūvyje, persikėlė gyventi į Rusiją.

Buvusi Austrijos užsienio reikalų ministrė gyvens antrame didžiausiame Sankt Peterburgo mieste.

Į šį miestą supančią Leningrado sritį Rusijos kariniu lėktuvu buvo atskraidinti eksministrės poniai.

Buvusi Austrijos diplomatijos vadovė 2018 metais sukėlė nuostabą, kai pakvietė V. Putiną į savo vestuves ir šoko su juo. Kitais metais 58-erių politikė paliko vyriausybę.

Savo šalyje itin prieštaringai vertinama K. Kneissl 2020-ųjų rugsėjį persikėlė į Prancūziją.

Ji tvirtina, kad buvo priversta išvykti ir laikinai apsigyveno kaimelyje Libane.

Rugpjūtį nepriklausomas portalas „Meduza“ skelbė, kad K. Kneissl apsigyveno netoli Maskvos esančioje Riazanės srityje Petrušovo kaime ir kad dėl to ji tapo Rusijos propagandos heroje.

Praėjusią savaitę K. Kneissl poniai į Leningrado sritį buvo atskraidinti kariniu lėktuvu iš Rusijos Chmeimimo oro pajėgų bazės Sirijoje, teigiama Rusijos tyrimų svetainės „The Insider“ pranešime.

„Man buvo neįmanoma važiuoti sunkvežimiu per Siriją karo sąlygomis“, – trečiadienį naujienų agentūrai AFP patvirtino K. Kneissl.

„Dėl sankcijų nėra nei skrydžių, nei DHL [siuntų gabenimo paslaugos]“, – socialiniame tinkle „Telegram“ rašė K. Kneissl, nusistebėjusi, kad jos persikėlimas tapo politiniu klausimu.

Birželį K. Kneissl atidarė GORKI centrą – analitinį centrą prie Sankt Peterburgo universiteto. Ji jam ir vadovaus.

Anot jos, šis analitinis centras buvo įkurtas siekiant „padėti formuoti Rusijos Federacijos politiką“, daugiausia dėmesio skiriant Artimiesiems ir Vidurio Rytams.

2021-aisiais K. Kneissl tapo Rusijos naftos milžinės „Rosneft“ direktorių valdybos nare.

2022 metų gegužę, keli mėnesiai po Maskvos pradėto plataus masto karo Ukrainoje, ji pasitraukė iš šių pareigų, kai Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją, kurioje pagrasino sankcijomis europiečiams, tebesantiems didžiųjų Rusijos bendrovių valdybose.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kgb istinei lervai

matyt, pradėjo Austrijoj kuš ys svilti.

Panaši durnė kaip

asilas Departjė;po kiek laiko,susipažinusi su putininiu rojumi lėks iš mordoro paknopstom palikusi tuos savo ponius...cha,cha

Anonimas

Laisvas žmogus kur nori- ten ir gyvena. Liandzbirkoms belieka tik kaukti is pavydo ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS