Buvusi „Mis Turkija“ nubausta už šalies prezidento įžeidimą | kl.lt

BUVUSI „MIS TURKIJA“ NUBAUSTA UŽ ŠALIES PREZIDENTO ĮŽEIDIMĄ

  • 1

Turkijos teismas antradienį pripažino buvusią šalies grožio karalienę kalta dėl prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) įžeidimo socialiniame tinkle ir skyrė jai lygtinę daugiau nei metų laisvės atėmimo bausmę.

Stambulo teismas skyrė 27 metų manekenei Merve Buyuksarac (Mervei Biujuksarač) vienerių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę už R.T.Erdogano „viešą įžeidimą“, paskelbiant satyrinį eilėraštį socialinio tinklo „Instagram“ savo tinklaraštyje, pranešė naujienų agentūra „Dogan“.

Pranešime taip pat nurodoma, kad bausmės vykdymas atidedamas, tačiau daugiau informacijos nepateikiama.

„Šeimininko eilėraštyje“ (Ustanın şiiri), kurį manekenė paskelbė R.T.Erdoganui dirbant ministru pirmininku, Turkijos lyderis kritikuojamas šiek tiek pakeitus nacionalinio himno žodžius.

R.T.Erdoganas, kuris buvo išrinktas prezidentu 2014 metų rugpjūtį po daugiau nei dešimtmetį trukusio jo vadovavimo vyriausybei, dažnai yra vadinamas „Büyük Usta“ (Didžiuoju šeimininku).

M.Buyuksarac 2006 metais iškovojo „Mis Turkija“ titulą ir nuo to laiko dirbo manekene bei filmavosi televizijos realybės šou.

Ji buvo trumpam sulaikyta 2015 metų sausį ir po to prisipažino paskelbusi minėtą eilėraštį, kurį išspausdino Turkijos satyrinis žurnalas, tačiau tikino nenorėjusi įžeisti prezidento.

Nuo 2014 metų, kai R.T.Erdoganas tapo prezidentu, panašių bylų skaičius labai išaugo, nes anksčiau jo pirmtakai retai kada keldavo bylas savo kritikams.

Teisingumo ministras Bekiras Bozdagas (Bekiras Bozdahas) kovo mėnesį pranešė, kad nuo R.T.Erdohano prezidentavimo pradžios dėl jo įžeidimo kaltinimai buvo pateikti beveik 2 tūkst. žmonių.

Ironiška, kad 1999 metais pats R.T.Erdoganas buvo teismo pasiųstas už grotų už tai, kad būdamas Stambulo meru viešai pacitavo nacionalistinį islamišką potekstę turėjusį eilėraštį, kuris, pasak tuometės valdžios, „kurstė religinį nepakantumą“.

GALERIJA

  • Recepas Tayyipas Erdoganas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kubas

Saunuole.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS