Čekijai minint Aksominės revoliucijos metines šalyje bus sustiprintas saugumas | kl.lt

ČEKIJAI MININT AKSOMINĖS REVOLIUCIJOS METINES ŠALYJE BUS SUSTIPRINTAS SAUGUMAS

  • 0

Čekijos pareigūnai po teroro išpuolių Paryžiuje pranešė, kad imsis papildomų saugumo priemonių per komunistinį režimą tuometinėje Čekoslovakijoje nuvertusios 1989 metų Aksominės revoliucijos minėjimo metines.

Lapkričio 17-oji Čekijoje yra valstybinė šventė, kovos už laisvę ir demokratiją diena, per kurią numatomi ultradešiniųjų ekstremistų, antiislamistų ir pabėgėlių šalininkų mitingai.

„Po Paryžiaus išpuolio padidėjusios įtampos kontekste mes sustiprinsime policijos pajėgas Prahos gatvėse“, – pranešė ministras pirmininkas Bohuslavas Sobotka žurnalistams.

Papildomų saugumo priemonių bus imtasi ir kituose Čekijos miestuose, sakė premjeras po žudynių Paryžiuje, kur žuvo 129 žmonės, ir pridūrė, kad kol kas šalyje nėra teroro išpuolio grėsmės.

B.Sobotka taip pat pranešė apie sustiprintą Čekijos rytinės sienos su Slovakija stebėjimą. Iki Čekoslovakijos padalinimo 1993 metais Čekija ir Slovakija sudarė vieną valstybę.

„Turime signalų, kad kai kurios ekstremistinės grupuotės norėtų pasinaudoti lapkričio 17 diena, norėdami tam tikru būdu deklaruoti savo politiką. Mes esame pasiruošę imtis veiksmų prieš tuos ekstremistus“, – sakė vidaus reikalų ministras Milanas Chovanecas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS