Čekų premjeras ragina saugoti Europą kaip „Asterikso ir Obelikso kaimą“ | kl.lt

ČEKŲ PREMJERAS RAGINA SAUGOTI EUROPĄ KAIP „ASTERIKSO IR OBELIKSO KAIMĄ“

  • 4

Čekų ministras pirmininkas Andrejus Babišas šeštadienį palygino Europą su „Asterikso ir Obelikso kaimu“ ir pareiškė, kad jos sienos turi būti ginamos nuo migrantų.

A. Babišas, kuris yra žinomas dėl savo pozicijos prieš migrantus, tai pasakė, kai su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emanueliu Makronu) lankėsi viename Prahos muziejuje,.

„Nedarbo lygis Čekijoje yra vienas žemiausių Europoje, – pareiškė jis. – Visi, kas atvyksta, turi leidimą dirbti. Visoje Europoje turi būti tokia pat sistema.“

Penktadienį A. Babišas susitiko su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir abu sutiko, jog būtina sutelkti dėmesį į Afrikos ekonominį vystymąsi, kad būtų galima mėginti sumažinti migracijos į Europos Sąjungą (ES) mastą.

Čekija ir kitos rytinės ES valstybės narės, t. y. Vengrija, Lenkija ir Slovakija, po 2015 metų migrantų krizės atmetė Vokietijos remtą ES planą nustatyti privalomąją kvotų sistemą, pagal kurią migrantai ir pabėgėliai būtų paskirstomi tarp bloko šalių.

„Visada sakiau, tai tarsi Asterikso ir Obelikso galų kaimas, – pareiškė premjeru tapęs milijardierius, turėdamas omenyje mylimus komisko personažus, kurie 50-aisiais metais prieš Kristų priešinasi Romos okupacijai. – Turime ginti Europą prie jos natūralių sienų.“

„Esame pasirengę dėti daugiau solidarumo pastangų. Siunčiame kareivius, policininkus, pinigus ir imsimės aktyvesnio vaidmens“, – pridūrė Čekijos vyriausybės vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Iš JAV 'demokratijos' galim perimti tik jų mirties bausmę.

Nezabitauskas

Pirmajam. Su amerikoniška demokratija viskas gerai. Jie ryžtingai ginasi nuo iškrypėlių, nuo nelegalių migrantų, priverčia ir savo valdžią paisyti daugumos nuomonės. Tad nekartok kaip kvaila papūga Kremliaus propagandos klišių!

Efa

Saunuolis visos europos salys sitaip turi galvoti ir gintis ,o migrantai turi taikytis su musu tvarkomis o nenaudotis musu visu sukurtu geriu ir pasalpomis ....o dirbti jie nenori ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS