Ch. Michelis: Europai iš esmės pavyko sumažinti migrantų srautą į Baltarusiją | kl.lt

CH. MICHELIS: EUROPAI IŠ ESMĖS PAVYKO SUMAŽINTI MIGRANTŲ SRAUTĄ Į BALTARUSIJĄ

Europai pavyko sumažinti nelegalių migrantų, vykstančių į Europos Sąjungą per Baltarusijos teritoriją, srautą, antradienį pareiškė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis).

„Mums daugiau ar mažiau pavyko sustabdyti migrantų srautą į Baltarusiją“, – kalbėjo jis Europos Parlamente.

Pasak Ch. Michelio, dėl Briuselio pastangų „migrantų srautas gerokai sumažėjo“.

Jis pridūrė, kad Baltarusijos valdžia pastaruoju metu ėmėsi geriau spręsti nelegalių imigrantų, vykstančių į ES per jų teritoriją, problemą, tačiau daryti galutines išvadas dar anksti.

„Baltarusijos valdžia ėmėsi virtinės priemonių, kurias, iš viso sprendžiant, galima laikyti pozityvesnėmis už tai, ką matėme praeityje“ – pažymėjo Ch. Michelis.

EVT pirmininkas taip pat pabrėžė, kad dar neverta daryti skubotų galutinių išvadų.

„Mums reikėtų būti atsargiems“, – pridūrė jis.

Šiais metais per Baltarusijos sieną į Lietuvą, Latviją ir Lenkiją pateko keli tūkstančiai migrantų, dauguma jų – iš Irako. Lietuvoje ir Lenkijoje dėl migrantų krizės pasienyje įvesta nepaprastoji padėtis, Latvijoje – ekstremalioji padėtis, pradėtos statyti pjaunančios vielos užtvaros, sustiprinta sienos apsauga.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi anksčiau šį mėnesį, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES. Lenkijos pareigūnai padėtį apibūdina kaip sunkiausią akimirką nuo krizės pasienyje pradžios.

Europos Sąjunga kaltina autoritarinį Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gal

Nelegaliai i lietuva pateke ejunai turi buti tesiami ir grazinti i kilmes sali nes jie nusikalteliai

Andriuks

Kuo čia dėta ES.? Merkelienė ir Batia pasikalbėjo, susiderėjo, buvo skirti pinigai ir Batia iš karto pradėjo procesą. O gal ir iš anksto Batia susitarė su Nausėda ir Dūda kaip nugręžt ES. O visi tie jų ginčai tik spektaklis. Nes dabar matot ir sienos apsaugai milijardus skirs, chi chi. O kam ta sienos apsauga, jei Batia neduos migriams vizų? Taigi bus galima pinigėlius praplauti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS