CNN: J. Prigožinas Baltarusijoje gali būti nužudytas | kl.lt

CNN: J. PRIGOŽINAS BALTARUSIJOJE GALI BŪTI NUŽUDYTAS

  • 0

Lieka daug neaiškumų, koks toliau bus Jevgenijaus Prigožino vaidmuo „Wagner“ samdinių grupuotėje ir Ukrainoje vyskatančiame kare, t. y. ar visus jo samdinius Rusijos kariuomenė samdys, rašo CNN.

Kaip teigiama, Kremliaus atstovas šeštadienį sakė „negalintis atsakyti“, kokias pozicijas Baltarusijoje užims J. Prigožinas. „Wagner“ grupės vadas ir pats mažai detalizavo, kodėl sutiko sustabdyti veržimąsi į Maskvą.

„„Wagner“ grupė yra „nepriklausoma samdinių įmonė“, kurios sąlygos skiriasi nuo Rusijos kariuomenės. Pavyzdžiui, „Wagner“ samdiniai yra geriau maitinami nei rusų kariškiai“, – akcentavo į pensiją išėjęs JAV armijos majoras Mike Lyonas.

Pasak jo, samdiniai yra ištikimi J. Prigožinui, o ne šaliai ar savo misijai. Todėl šiuo metu yra daugiau klausimų nei atsakymų.

Ekspertai įsitikinę – pavojus „Wagner“ bosui dar nesibaigė.

„Vladimiras Putinas neatleidžia išdavikams. Net jei Rusijos prezidentas sako: „J. Prigožinai, eik į Baltarusiją“, jis vis tiek yra išdavikas ir, manau, kad V. Putinas niekada to neatleis“, – sakė Jill Dougherty, buvusi CNN Maskvos biuro vadovė ir ilgametė Rusijos reikalų ekspertė.

Ji pridūrė neatmetanti tikimybės, kad J. Prigožinas „Baltarusijoje gali būti nužudytas“. Tačiau Maskvai tai – sunki dilema, nes kol J. Prigožinas „turi tam tikrą paramą, jis kelia grėsmę, kad ir kur jis būtų.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Vladimiras Putinas, Jevgenijus Prigožinas, nužudymas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS