D. Kuleba: nėra jokių slaptų Kyjivo ir Maskvos derybų | kl.lt

D. KULEBA: NĖRA JOKIŲ SLAPTŲ KYJIVO IR MASKVOS DERYBŲ

Jokios slaptos Kyjivo ir valstybės agresorės derybos nevyksta, Vokietijos televizijai ZDF sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, pranešė „Ukrinform“.

Paklaustas, ar vyksta kokios nors Ukrainos ir Rusijos derybos „už uždarų durų“, D. Kuleba trumpai atsakė: „Ne“.

Ukrainos diplomatijos vadovas pabrėžė, kad Taikos formulė grindžiama pagarba Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui. Paprastais žodžiais tariant, Rusija turi palikti Ukrainos teritoriją. „Kol tai neįvyks, kol Rusija nepasirengusi to padaryti, jokios derybos neturi prasmės“, – sakė D. Kuleba. Jis paragino pasitikėti Ukraina ir ją remti, Ukrainos pergalė bus ir Vokietijos pergalė.

Apie tolimojo nuotolio raketas „Taurus“, kurių Ukraina prašo Vokietijos nuo praėjusio pavasario, D. Kuleba sakė, kad „klausimas atviras, bet Vokietijai reikia laiko“.

Ukrainos užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad Ukraina užmezgė patikimus santykius su partnerėmis ir jos neturėtų nerimauti, kad suteikti ginklai gali būti panaudoti ne taip, kaip susitarta. D. Kuleba taip pat padėkojo Vokietijos federalinei vyriausybei už antrąją sistemą „Patriot“, padėsiančią apsaugoti Ukrainos infrastruktūrą.

D. Kulebos teigimu, Ukraina nejaučia Vakarų partnerių paramos sumažėjimo, nors dėl karo Artimuosiuose Rytuose sumažėjo žiniasklaidos dėmesys Ukrainai.

Gairės: Ukraina, karas Ukrainoje, Rusija, slaptos derybos, derybos su Rusija, Dmytro Kuleba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS