D. Kuleba: Rusijos raketų ataka afrikiečių lyderiams viešint Ukrainoje yra žinia Afrikai | kl.lt

D. KULEBA: RUSIJOS RAKETŲ ATAKA AFRIKIEČIŲ LYDERIAMS VIEŠINT UKRAINOJE YRA ŽINIA AFRIKAI

  • 0

Ukrainos diplomatijos vadovas Dmytro Kuleba penktadienį pareiškė, kad Rusijos raketų ataka afrikiečių lyderiams viešint Ukrainos sostinėje yra žinia Afrikai.

Tuo metu, kai Ukrainoje lankosi Afrikos lyderių grupė, sostinėje Kyjive aidėjo oro pavojaus sirenos ir buvo aktyvuotos oro gynybos sistemos.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko buvo pranešęs apie sprogimą centriniame Podilo rajone, bet vėliau nurodė, kad buvo girdimi garsūs sprogimai iš netoli sostinės esančių oro gynybos sistemų.

Po raketų atakos Kyjive apgadintų objektų ar pastatų nėra, sakė meras.

Pasak sostinės policijos vadovo Andrijaus Nebytovo, po raketinio smūgio Kyjivo srityje yra nukentėjusiųjų.

Viename iš regiono rajonų kilo gaisras, kuris apgadino privačius namus. Įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos, sakė jis platformoje „Telegram“.

Ukrainos prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas savo ruožtu pranešė, kad oro pajėgos numušė po šešias rusų raketas „Kalibr“ ir „Kinžal“ bei dronų.

Kyjivo karinės administracijos viršininkas Serhijus Popko sakė, kad visi jie buvo perimti virš sostinės.

D. Kuleba savo ruožtu tviteryje parašė, kad Rusijos raketų ataka afrikiečių lyderiams viešint Ukrainos sostinėje yra žinia Afrikai.

„[Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas stiprina pasitikėjimą pradėdamas didžiausią per kelias savaites raketų ataką prieš Kyjivą, būtent tuo metu, kai mūsų sostinėje lankosi Afrikos lyderiai. Rusijos raketos – tai žinia Afrikai: Rusija nori daugiau karo, o ne taikos“, – pareiškė jis.

„Putinas nori pademonstruoti, kad yra pasirengęs nepaisyti užsienio šalių vadovų saugumo, jam tai faktiškai nerūpi, nes jis jaučiasi visiškai nebaudžiamas. O Afrikos lyderių vietoje gali atsidurti bet kas, – savo ruožtu rašė A. Jermakas. – Prisimename, kad raketos buvo paleistos ir tada, kai į Ukrainą atvyko JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas).“

„Pasaulis turi suprasti, kad dabar reikia konsolidacijos ir kuo griežtesnės pozicijos Rusijos atžvilgiu. Turime parodyti jėgą valstybei, kuri kenkia pasaulio saugumui ir veikia teroristiniais metodais“, – pridūrė jis.

„Tik tvirta diplomatija ir tvirta pozicija gali padaryti galą Rusijos terorizmui. Nes tai liečia visus, kiekvieną valstybę, kuri nori egzistuoti ir išsaugoti pasaulio tvarką“, – pabrėžė A. Jermakas.

Gairės: Afrika, karas Ukrainoje, ataka, Rusijos kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS