D. Kuleba: Ukrainai diplomatinius santykius su Rusija reikėjo nutraukti dar 2014-aisiais | kl.lt

D. KULEBA: UKRAINAI DIPLOMATINIUS SANTYKIUS SU RUSIJA REIKĖJO NUTRAUKTI DAR 2014-AISIAIS

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba sakė apgailestaujantis, kad Kijevas dar 2014 metais nenutraukė diplomatinių santykių su Rusija.

„Pasirašiau oficialų pasiūlymą Ukrainos prezidentui dėl diplomatinių santykių su Rusija nutraukimo. Manau ir visuomet maniau, kad tai turėjo būti padaryta dar 2014-aisiais. Deja, tuomet toks sprendimas nebuvo priimtas“, – sakė D. Kuleba per antradienio spaudos konferenciją Ukrainos ambasadoje Vašingtone.

„Išanalizavome visas galimas pasekmes ir scenarijus, jei priimtume šį sprendimą, ir padarėme išvadą, kad sprendimas savalaikis, apgalvotas ir atitinkantis Ukrainos interesus“, – sakė jis.

„Prezidentas priims atitinkamą sprendimą, o tada iš tikrųjų paskelbsime savo oficialią poziciją ir tai reikš diplomatinių santykių nutraukimą“, – pridūrė ministras.

Pasak jo, Ukraina ambasadoriaus Rusijoje neturi nuo 2014 metų, o ukrainiečių laikinojo reikalų patikėtinio Rusijoje pareigas einantis Vasylis Pokotyla buvo atšauktas į Kijevą.

Anksčiau antradienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė svarstysiantis Užsienio reikalų ministerijos pasiūlymą nutraukti diplomatinius santykius su Rusija.

Maskva 2014 metais aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį ir jau aštuonerius metus kursto separatistinį konfliktą rytiniuose šalies rajonuose, per kurį žuvo daugiau nei 14 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pilietis

pats sau prieštarauji, sakai nedemokratiškai valdė bet nacionalistus prileido. Būtent demokratija ir garantuoja, kad niekam nereikia leidimų.

NE TEN SLIEKŲ IEŠKAI...

Kuleba toliau pudruoja smegenys ir kitus laiko durneliais, nieko nesuprantančiais. Ukraina padarė dvi didžiausias klaidas gavus nepriklausomybę. Pirmiausiai - ne demokratiškai vykdė savo vidaus politiką ir prie valstybės vairo prileido nacionalistus. Antra klaida - leido JAV teroristams padaryti valstybės perversmą ir visa valdžia atiteko JAV teroristams. Ko norėjote - tą ir turite.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS