D. Medvedevas neatmeta galimybės Rusijoje grąžinti mirties bausmę | kl.lt

D. MEDVEDEVAS NEATMETA GALIMYBĖS RUSIJOJE GRĄŽINTI MIRTIES BAUSMĘ

Buvęs Rusijos prezidentas, o dabar Rusijos saugumo tarybos vicepirmininkas Dmitrijus Medvedevas teoriškai neatmeta galimybės grąžinti mirties bausmę savo šalyje. Tai, pavyzdžiui, galėtų būti padaryta pablogėjus kriminogeninei situacijai, sakė jis valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“. Rusijai pasitraukus iš Europos Tarybos, esą neliko tarptautinių įsipareigojimų dėl mirties bausmė nevykdymo.

Kartu D. Medvedevas pabrėžė, kad tai „sudėtingas klausimas“ ir kad nėra būtinybės grąžinti mirties bausmę, jei Rusijoje liks „ramu“.

„Nebėra ribojimų“, – kalbėjo D. Medvedevas. Lieka moraliniai ir religiniai svarstymai bei ligšiolinė Rusijos konstitucinio teismo jurisprudencija prieš mirties bausmę. „Tačiau Konstitucinio teismo sprendimai nėra Šventasis raštas, jie gali keistis“, – pridūrė jis.

D. Medvedevas atkreipė dėmesį į tai, kad ir Sovietų Sąjunga grąžino po Antrojo pasaulinio karo sustabdytą mirties bausmės taikymą, kai ėmė keroti nusikalstamumas. Rusija, 1996 metais prisijungusi prie Europos Tarybos, nepanaikino mirties bausmės, tačiau ji nebuvo vykdoma keliskart pratęsus moratoriumą.

Dėl vasario 24 dieną pradėto karo prieš Ukrainą Rusija pasitraukė iš Europos Tarybos, užbėgdama už akių savo pašalinimui. Po to didžiausia Europos valstybių žmogaus teisių organizacija savo ruožtu balsavo už Maskvos pašalinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vinis

Arteja kremliaus fasistines gaujos krachas, arteja... :D

Girdi, Zinantys

Iš kur tokiu žodžiu žinai ? Ai, tu gi Zinantys...

Zinantys

Kars juos visus ne maskolijoje, tai gali nekeisti savo "istatymu", teisiami bus, greiciausiai, Ukrainoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS