D. Trumpas atvyko į teismą, kur jam bus pateikti istoriniai kriminaliniai kaltinimai | kl.lt

D. TRUMPAS ATVYKO Į TEISMĄ, KUR JAM BUS PATEIKTI ISTORINIAI KRIMINALINIAI KALTINIMAI

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį paliko savo dangoraižį Niujorke ir atvyko į istorinį teismo posėdį, kur turi išklausyti beprecedenčius kriminalinius kaltinimus, galinčius supurtyti visą 2024 metų prezidento rinkimų kampaniją.

D. Trumpo kortežas, įveikęs 10 km atstumą nuo jo rezidencijos „Trump Tower“ Penktojoje aveniu, esančios netoli Centrinio parko, sustojo prie Manhatane įsikūrusių teismo rūmų, kur buvęs šalies lyderis ketina pareikšti esąs nekaltas dėl dešimčių kaltinimų, susijusių su pornografijos žvaigždei sumokėtais pinigais už tylėjimą apie galimą jųdviejų romaną.

„Važiuojame į Žemutinį Manhataną, teismo rūmus. Atrodo taip SIURREALU – OHO, jie ruošiasi mane areštuoti. Negaliu patikėti, kad tai vyksta Amerikoje“, – rašė jis savo „Truth Social“ platformos paskyroje.

„Negaliu patikėti, kad tai vyksta Amerikoje. MAGA!“ – pridūrė jis, turėdamas omenyje savo judėjimą „Padarykime Ameriką vėl didžią“ (angl. Make America Great again).

Du apkaltos procesus išgyvenęs respublikonas yra pirmasis prezidentas JAV istorijoje, kuriam pareikšti kriminaliniai kaltinimai. Šis įvykis nubloškė Ameriką į neištirtus politinius vandenis.

Sustiprinto saugumo ir visuotinio žiniasklaidos šurmulio sąlygomis 76-erių verslo magnatas išklausys, kokie tiksliai kaltinimai jam pateikti dėl 2016-ųjų prezidento rinkimų, atvedusių jį į valdžią, kampanijos metu atlikto mokėjimo.

Pats D. Trumpas teigia, kad yra politinio persekiojimo auka, bet taip pat naudojasi šia byla, kad suaktyvintų savo rėmėjų būrį ir surinktų milijonus dolerių savo siekiui kitais metais sugrįžti į Baltuosius rūmus.

D. Trumpo automobilių kolonai važiuojant į teismo posėdį, gatvėse išsirikiavo policija, o danguje patruliavo sraigtasparniai. Išlipęs iš automobilio D. Trumpas mojavo šalininkams, o paskui, saugomas JAV slaptosios tarnybos, įžengė į teismo kompleksą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tevas

to klausimas,, istorija ir sito komkflikto esme pasidomek...tokiu klausimu neuzdavinesi..

Klausimas

O, kada stos prieš teismą nusišėrusi bunkerio žiurkė Putinas?

afgistanietis

a daugiau neturit ka rasyti,,,?kam ta tauta durninti,,vienintelis prezidentas prie kurio neyvyko joks karas,,,turite dar klausimu...ar nezont kas yra karas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS