D. Trumpas didėjančius koronaviruso skaičius ir toliau aiškina išaugusiu testavimu | kl.lt

D. TRUMPAS DIDĖJANČIUS KORONAVIRUSO SKAIČIUS IR TOLIAU AIŠKINA IŠAUGUSIU TESTAVIMU

JAV prezidentas Donaldas Trumpas spartų koronaviruso atvejų skaičiaus didėjimą ir toliau aiškina testavimo apimtimis. „Koronaviruso atvejų skaičius auga, nes mes testuojame tiek daug ir taip gerai, daug daugiau ir geriau už bet kokią kitą šalį“, - rašė jis vėlų ketvirtadienio vakarą tviteryje. Tai esą puiki žinia. Be to, sumažėjo mirštamumo rodikliai, jaunesni žmonės sveiksta daug lengviau ir greičiau.

D. Trumpas jau ne kartą atvejų skaičiaus didėjimą aiškino testavimo apimčių išplėtimu. Kritikai kaltina jį norint sumenkinti epidemiologinę situaciją.

Jie atkreipia dėmesį į didėjantį ligoninėse gydomų pacientų skaičių. Kritikai taip pat teigia, kad plečiant testavimą teigiamų atvejų skaičius turi mažėti ar bent jau likti toks pat. Ir žinomi ekspertai atmeta D. Trumpo argumentus – infekcijų skaičiaus didėjimą jie pirmiausiai sieja su ribojimų švelninimu.

JAV per praėjusią parą buvo nustatyta daugiau kaip 55 000 naujų infekcijų. Tai yra didžiausias paros skaičius pasaulyje. Ketvirtadienio vakaro duomenimis, per 24 valandas virusas patvirtintas 55 274 žmonėms. Ligšiolinis rekordas buvo 54 771 naujas atvejis Brazilijoje, fiksuotas birželio 19-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jis sako

teisybę.

Apsišiko

Amerika matosi gydymo lygis taip, kad nėra kuo didžiuotis gėda

taip

jis teisus ir as sakiau kad per tuos testus ir vyks ta uzkratas tai pries tikrinant zmogu teikia pirmiausia patikrinti testus bet niekas tuo neuzsiema geriau tegul mirsta bus daugiau vietos?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS