D. Trumpas grįš į Vašingtoną pirmąkart nuo tada, kai paliko Baltuosius rūmus | kl.lt

D. TRUMPAS GRĮŠ Į VAŠINGTONĄ PIRMĄKART NUO TADA, KAI PALIKO BALTUOSIUS RŪMUS

JAV eksprezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį, pirmą kartą nuo tada, kai paliko Baltuosius rūmus po nesėkmingo bandymo užginčyti pralaimėjimą rinkimuose Joe Bidenui (Džo Baidenui), grįš į Vašingtoną.

D. Trumpas, kuris vis dažniau užsimena, kad 2024 metais vėl sieks prezidento posto, ketina pasakyti kalbą savo sąjungininkų vadovaujamame politikos institute „America First Policy Institute“.

Jis pasirodys mieste, kuriame jau kelias savaites vyksta demokratų kontroliuojamų Atstovų Rūmų komiteto posėdžiai dėl 2021 metų sausio 6 dienos įvykių, kai D. Trumpo šalininkai įsiveržė į JAV Kongresą ir bandė sustabdyti rinkimų rezultatų patvirtinimą.

Respublikonas savo kalbose ir toliau nuolat kartoja savo melą, kad 2020 metais iš jo buvo „pavogta“ pergalė, tačiau politikos instituto „America First Policy Institute“ atstovas Marcas Lotteris (Markas Loteris) teigė, kad D. Trumpas žvelgs į ateitį, o ne atgal.

Jis sakys kalbą apie politiką.

„Jis sakys kalbą apie politiką“, – sakė jis televizijai CNN.

Vis dėlto mažai tikėtina, kad D. Trumpas smarkiai nukryps nuo jam būdingo kurstytojiško naratyvo, kuriame susiplaka dešiniojo sparno nacionalizmas, prieš imigrantus nukreipta retorika ir sąmokslo teorijos apie rinkimus.

Manoma, kad posėdžiai dėl Kapitolijaus šturmo, atskleidę sukrečiančių detalių apie išpuolį prieš Kongresą ir D. Trumpo politinių rėmėjų bandymą pakeisti rinkimų baigtį manipuliuojant sudėtinga JAV rinkimų sistema, pakenkė eksprezidentui.

J. Bidenas, kuris prezidentavimo pradžioje stengėsi net neminėti D. Trumpo vardo, pirmadienį smarkiai kritikavo respublikono nesugebėjimą sustabdyti savo šalininkų minios.

„Drąsūs teisėsaugos pareigūnai tris valandas kentė viduramžių pragarą, plūdo krauju, buvo apsupti skerdynių, akis į akį susidūrė su išprotėjusia minia, kuri patikėjo [rinkimus] pralaimėjusio prezidento melu“, – sakė J. Bidenas Nacionalinės juodaodžių teisėsaugos vadovų organizacijos konferencijoje.

„Tris valandas pralaimėjęs buvęs Jungtinių Valstijų prezidentas viską stebėjo sėdėdamas privačiame valgomajame šalia Ovaliojo kabineto“, – kalbėjo jis.

D. Trumpo pozicijos tebėra stiprios

76-erių D. Trumpas tebėra bene žinomiausias tarp respublikonų politikų. Manoma, kad jis tebeturi itin ištikimą rėmėjų branduolį, todėl, jei nuspręstų siekti tapti partijos kandidatu į prezidentus, jis įveiktų savo varžovus.

Tačiau daugėjant neigiamo viešumo, potencialūs konkurentai vis labiau įtvirtina savo pozicijas.

Daugelio akys krypsta į Floridos gubernatorių Roną DeSantisą, kuris dar neskelbia sieksiantis prezidento posto. Visgi jo autoritetas dešiniųjų gretose auga.

Neseniai atlikta „The New York Times“ ir Sienos koledžo apklausa parodė, kad beveik pusė respublikonų rinkėjų pirminiuose rinkimuose balsuotų už bet kurį kitą respublikoną, tik ne D. Trumpą.

Praėjusią savaitę dviejų Murdochų (Merdokų) šeimai priklausančių laikraščių – „The Wall Street Journal“ ir „New York Post“ – dešiniosios pakraipos redakcijos griežtai kritikavo D. Trumpo elgesį 2021-ųjų sausio 6 dienos įvykių metu.

D. Trumpas parodė, kad yra „nevertas“ dar kartą tapti prezidentu, rašė paprastai jam draugiškas „New York Post“.

Tačiau tiek D. Trumpą, tiek jo stumiamą kairiųjų puolamos Amerikos vaizdinį ir toliau palaiko itin populiarūs Murdochams priklausančios televizijos „Fox News“ komentatoriai.

„Per visą Amerikos istoriją mūsų laikmetis yra vienas pavojingiausių ir keliančių didžiausią nerimą“, – rašė D. Trumpą remiančio analitinio centro vadovai, įskaitant jo buvusį patarėją ekonomikos klausimais Larry Kudlow (Larį Kudlou).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik

sis straipsnis yra to pacio pobudzio kaip ir visi globalistu ciniski veiksmai ir loimai su iremintais marionetyniais klonais obam lygmeny ir ateina laikas kad si raganiu saika bus nusluota ir nebutynai Trumpo nes zmones jau pamate kas prieko ir sitas marazmas testis toliau nebegali ir pasmerktas zlugt===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS