D. Trumpas ir J. Bidenas lankosi svyruojančiose valstijose | kl.lt

D. TRUMPAS IR J. BIDENAS LANKOSI SVYRUOJANČIOSE VALSTIJOSE

JAV prezidentas respublikonas Donaldas Trumpas ir jo varžovas demokratas Joe Bidenas sekmadienį sutelkė dėmesį į rinkimų baigtį nulemsiančias vadinamąsias svyruojančias valstijas, kampanijai tampant vis nuožmesnei iki balsavimo likus 16 dienų.

D. Trumpas, bandantis atgauti smarkiai kritusį populiarumą, sekmadienį surengė energingą kampanijos turnė nuo Nevados iki Kalifornijos. Vėliau jis sugrįžo į Nevadą sudalyvauti keliuose mitinguose ir lėšų rinkimų renginiuose, o pirmadienį ketina vykti į Arizoną.  

Šią savaitę prezidentas taip pat suplanavęs mitingus Pensilvanijoje ir Šiaurės Karolinoje.

Nedažnai maldos namuose apsilankantis D. Trumpas sekmadienį dalyvavo pamaldose evangelikų bažnyčioje Las Vegase. Didžiulė bažnyčia nebuvo sausakimša. Tikintieji pasimeldė už prezidentą, kuris į aukoms skirta lėkštelę įdėjo pluoštą 20 JAV dolerių kupiūrų.

Praktikuojantis katalikas J. Bidenas kartu su žmona Jill dalyvavo sekmadienio mišiose savo bažnyčioje šalia Vilmingtono Delavere. Po mišių pora aplankė savo sūnaus Beau, kuris 2015-aisiais mirė nuo smegenų vėžio, kapą. 

Vėliau 77 metų J. Bidenas, dėl koronaviruso grėsmės vykdantis mažiau intensyvią kampaniją, nuskrido į Šiaurės Karoliną, kur sudalyvavo keliuose renginiuose.   

Darame kaukę dėvėjęs buvęs viceprezidentas pasirodė ant scenos automobilių stovėjimo aikštelėje, kur dešimtys žmonės laukė jo sėdėdami mašinose.  

„Renkamės ne baimę, o viltį; ne susiskaldymą, o vienybę; mokslą, o ne fikciją, ir taip – mes renkamės tiesą, o ne melą“, – susirinkusiesiems sakė J. Bidenas. 

Vėliau jo kortežas trumpam stabtelėjo, kad J. Bidenas kartu su anūke galėtų nusipirkti pieno kokteilių. Buvęs viceprezidentas, kitaip nei D. Trumpas, visąlaik buvo su kauke.     

Likus kiek daugiau nei dviem savaitėms iki rinkimų, per kuriuos itin daug reikšmės gali turėti balsuotojų aktyvumas, abu kandidatai uoliai stengiasi sutelkti savo elektoratą ir palenkti į savo pusę dar nepasisprendusius rinkėjus, kurių, regis, nėra labai daug. 

Vieną iš svarbiausių progų jie turės šią savaitę, kai ketvirtadienį vakare Tenesio valstijos Našvilio mieste susitiks paskutiniuose televiziniuose debatuose.   

Jų pirmieji debatai Klivlande rugsėjo pabaigoje buvo itin chaotiški. Per juos kandidatai kone visą laiką bandė perrėkti vienas kitą ir laidė piktas replikas vienas kito atžvilgiu. Antrųjų debatų buvo atsisakyta, D. Trumpui atmetus galimybę diskutuoti virtualiu formatu, kai jam buvo patvirtinta koronaviruso infekcija.

Paskutiniai debatai bus tiesioginiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS