D. Trumpas: JAV kantrybė išseko dėl Šiaurės Korėjos | kl.lt

D. TRUMPAS: JAV KANTRYBĖ IŠSEKO DĖL ŠIAURĖS KORĖJOS

  • 5

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pareiškė, kad JAV kantrybė išseko dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos veiksmų, ir apkaltino Pchenjano režimą, jog šis visiškai negerbia žmogaus gyvybės.

„Strateginės kantrybės era Šiaurės Korėjos režimo atžvilgiu žlugo, daugelį metų jį buvo žlunganti. Tiesiai kalbant, ši kantrybė išseko“, – sakė jis po derybų su savo kolega Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-Inu (Mun Džeinu).

Baltuosiuose rūmuose D.Trumpas priėmė Moon Jae-Iną (Mun Džeiną), kad aptartų priemones Pchenjano ambicijoms branduolinės ir raketų ginkluotės srityje sutramdyti; lig šiol abiejų šalių lyderių nuomonės skyrėsi, ar reikėtų izoliuoti, ar sudominti Šiaurės Korėjos režimą.

„Turime daug variantų Šiaurės Korėjos atžvilgiu“, – pareiškė D.Trumpas prieš derybas lydėdamas į Ovalųjį kabinetą savo svečią, neseniai išrinktą Pietų Korėjos lyderį per jo pirmąją kelionę užsienin.

Prieš pokalbį abu jie demonstravo pakilią nuotaiką ir optimizmą.

„Mūsų asmeniniai ryšiai yra labai, labai geri“, – sakė D.Trumpas, kuris anksčiau vakare priėmė Moon Jaeiną su jo žmona Kim Jung-soon (Kim Čensun) ir surengė oficialią vakarienę.

„Vakarienė Baltuosiuose rūmuose buvo fantastiška, aptarėme daug ką, kaip elgtis su Šiaurės Korėja ir prekyba“, – sakė D.Trumpas.

Moon Jae-Inas, per vertėją, pasakė, kad praėjusį vakarą „labai nuoširdžiai buvo aptarti su Šiaurės Korėja susiję klausimai“.

„Turėjome galimybę dar kartą patvirtinti, kad Jungtinės Valstijos ir Korėja dirba kartu ta pačia kryptimi – glaudesnio aljanso link“, – nurodė Pietų Korėjos prezidentas.

Jis dar pažymėjo, santykių šiltumą, sakė, kad D.Trumpas vienas pirmųjų iš užsienio lyderių pasveikino jį su pergale rinkimuose.

Susitikime Baltuosiuose Rūmuose taip pat kalbėta apie derybas dėl dvišalės prekybos sutarties tarp JAV ir Pietų Korėjos, kurią D.Trumpas pavadino „svarbia prekybos partnere“. „Tikiuosi, sandoris bus sąžiningas abiem pusėms“, – pažymėjo jis.

Pakvietė D. Trumpą aplankyti Seulą

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-Inas (Mun Džeiinas) penktadienį paskelbė, kad Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) vėliau šiais metais apsilankys Seule, priėmęs jo kvietimą per derybas Vašingtone.

„Aš pakviečiau prezidentą D.Trumpą aplankyti Korėją šiais metais, ir jis maloningai priėmė mano kvietimą“, – sakė žurnalistams Baltuosiuose rūmuose Moon Jae-Inas.

„Pono ir ponios Trumpų vizitas Korėjoje dar kartą pademonstruos ne tik draugystę, bet ir artimus mūsų žmonių ryšius, puoselėjamus nepaisant kliūčių“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

jonas

nebelis rašai atsiras nuju pavadinimu pv .Kojariečiu Liaudies Respublia kurie šiaurėje sėdi kojas surietę ,toks pavadinimas tiks (sako kaip pavadinsi nesugadinsi) prie kranto vakar mačiau ruskių driskių laivelis prišvartuotas , neižiūrėjau pavadinimo . G.irdėjau iš patikimų šaltinių, amerikonai vadina Lėktuvnešių Žudikas ,laukia kol išplauks .Tas pat šaltinis panešė laivelis sugedo jį atbuksiravo ,stovės lauks naujo variklio .o jankiai galvoja apsimeta ruskis,Būkit ramųs kol atveš variklį , gal ir tas nveiks karo tikrai nebus. Naujausi pranešimai iš Kojariečių šalies

cha

Mūsų kantrybė dėl JAV terorizmo seniai išseko, ir ką ?

psichas

Ne šiaurės korėja , bet Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS