D. Trumpas: JAV karas su Iranu netruktų labai ilgai | kl.lt

D. TRUMPAS: JAV KARAS SU IRANU NETRUKTŲ LABAI ILGAI

  • 4

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį išreiškė viltį, kad Amerikai neteks kariauti su Iranu, bet pabrėžė, kad amerikiečiai panaudotų triuškinamą karinę jėgą, jeigu toks konfliktas kiltų.

Duodamas interviu televizijai „Fox Business News“ D. Trumpas buvo paklaustas, ar Amerika ruošiasi kariauti su Iranu.

„Na, tikiuosi, kad ne, bet mūsų padėtis labai stipri, jeigu kažkas atsitiktų. Mūsų padėtis labai stipri. Galiu jums pasakyti, kad tai netruktų labai ilgai. Ir nekalbu apie karius ant žemės“, – kalbėjo D. Trumpas, smarkiai paaštrėjus įtampai tarp Vašingtono ir Teherano.

Per dabartinę krizę su Iranu, pagilėjusią, kai praeitą savaitę buvo numuštas vienas JAV bepilotis žvalgybos lėktuvas, D. Trumpas žarstė tiek grasinimus, tiek siūlymus susitaikyti. Jis kalbėjo apie JAV karinę galią ir sakė, kad jokios priemonės negali būti atmestos, bet taip pat siūlydavo Teheranui iš naujo derėtis dėl daugiašalės branduolinės sutarties, iš kurios D. Trumpas išvedė Ameriką.

Šis žingsnis daugelio laikomas priežastimi, nulėmusia tolesnį stabilų dvišalių santykių blogėjimą per pastaruosius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Dar ožiui-

Čiulpei KGBistui landzbergiui, po to komunistui brazauskui, dabar į fašista putina įsikibai, fašistinis stribe.

ožiui-

Man atrodo, kad tu viduriuoji nesustodamas, fašisto putino čiulpike. Parsidavėli.

Anonimas

Žiuriu amerikos prezidentai madą turi. Kekvienas bent po vieną karą sukelti kur nors. O sako rusai puolą, kurie nuo Afganistano laikų dar nei vieno karo niekur nesukėlė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS