D. Trumpas negali sumokėti 464 mln. dolerių užstato Niujorko civilinėje byloje, teigia jo advokatai | kl.lt

D. TRUMPAS NEGALI SUMOKĖTI 464 MLN. DOLERIŲ UŽSTATO NIUJORKO CIVILINĖJE BYLOJE, TEIGIA JO ADVOKATAI

Donaldui Trumpui gresia turto areštas – tai žeminantis smūgis jo kruopščiai puoselėjamam savo jėgomis iškilusio magnato įvaizdžiui, nes jo advokatai pirmadienį pripažino, kad jis neturi pinigų sumokėti 464 mln. dolerių baudos, skirtos už savo turto vertės apgaulingą padidinimą, dydžio užstato, kol jis teiks apeliaciją.

D. Trumpas – respublikonų kandidatas lapkričio mėnesį vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose – ketina apskųsti sprendimą, priimtą vasario mėnesį Niujorko civilinių bylų teisme, ir tai automatiškai sustabdytų jo vykdymą.

Tačiau pirmiausia jis turi pervesti pinigus į apeliacinio teismo administruojamą sąskaitą arba sumokėti visos sumos užstatą, o 30 draudimo bendrovių atmetė jo pagalbos prašymus, naujame dokumente teigė jo advokatai.

„Mes kovosime ir nugalėsime šią apgavystę“, – sakė D. Trumpas pirmadienio vakarą piktame pareiškime, bylą pavadindamas prieš jį nukreipta „raganų medžiokle“.

Jo pinigų stygius didina galimybę, kad Niujorko valstija gali pradėti areštuoti buvusio prezidento turtą jau ateinantį pirmadienį, nebent teismas – Apeliacijų skyriaus Pirmasis departamentas – sutiks atidėti procesą.

„Atsakovai, kaip paaiškėjo, susidūrė su neįveikiamais sunkumais, siekdami gauti apeliacijos garantiją visai 464 mln. dolerių sumai“, – teigė „Trump Organization“ generalinis patarėjas Alanas Gartenas teismui pateiktame dokumente.

Teisėjas Arthuras Engoronas nusprendė, kad D. Trumpas ir jo bendrovė neteisėtai išpūtė savo turto vertę ir manipuliavo nekilnojamojo turto verte, kad gautų palankias banko paskolas ar draudimo sąlygas.

Praėjusį mėnesį teisėjas nurodė D. Trumpui sumokėti 355 mln. dolerių ir palūkanas, o jo sūnums Erikui ir Donui jaunesniajam liepė sumokėti po daugiau kaip 4 mln. dolerių.

D. Trumpas anksčiau šį mėnesį sugebėjo sumokėti atskirą 91,6 mln. dolerių užstatą, nes apskundė teismo sprendimą dėl seksualinio priekabiavimo ir šmeižto Niujorko rašytojos E. Jean Carroll ieškinyje.

Tačiau jo advokatai teigė, kad visi pagrindiniai užstatų teikėjai turi vidaus taisykles, kurios neleidžia jiems priimti nekilnojamojo turto kaip užstato sukčiavimo byloje, ir daugelis jų negali viršyti 100 mln. dolerių limito.

Taigi D. Trumpui lieka vienintelė galimybė – įmokėti 120 proc. užstato grynaisiais pinigais ir pinigų ekvivalentais, iš viso 557,5 mln. dolerių, įskaitant rinkliavas ir palūkanas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Romas

putkaaa padėėėk

chutin puilo

kremliaus karlikas duos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS