D. Trumpas nejuokavo – iš tikrųjų nori pirkti Grenlandiją | kl.lt

D. TRUMPAS NEJUOKAVO – IŠ TIKRŲJŲ NORI PIRKTI GRENLANDIJĄ

  • 20

JAV prezidento Donaldas Trumpas (Donaldas Trumpas) išties išreiškė šalies norą įsigyti Danijos Karalystei priklausančią Grenlandiją, televizijai „Fox News“ pareiškė Baltųjų rūmų nacionalinės ekonomikos tarybos vadovas Lawrence'as Cadlow (Lorencas Kedlou).

Jo žodžiais, Jungtinės Valstijos Grenlandiją laiko strategiškai svarbia, taip pat ir dėl vertingų mineralinių išteklių gausos.

JAV žiniasklaida šią savaitę citavo šaltinius iš Baltųjų rūmų, kurių teigimu, D. Trumpas savo patarėjų teiravosi, ar gali Jungtinės Valstijos nupirkti Grenlandiją. Kita vertus, kai kurie šaltiniai visa tai palaikė nerimtai – pavadino D. Trumpo pokštu.

„Tai nėra pokštas. Tokia galimybė realiai svarstoma“, – pabrėžė L. Cadlow.

Tai nėra pokštas. Tokia galimybė realiai svarstoma.

„Prieš daug metų Harry Trumanas (Haris Trumanas) (33-asis JAV prezidentas) išreiškė Jungtinių Valstijų norą nupirkti Grenlandiją. Ši didžiausia pasaulio sala priklauso Danijai, kuri yra JAV sąjungininkė. Grenlandija mums svarbi strateginiu požiūriu, joje yra daug vertingų mineralinių išteklių“, – pridūrė D.Trumpo patarėjas.

„Prognozuoti aš nenoriu. Tiesiog noriu pastebėti, kad JAV prezidentas, kuris turi patirties nekilnojamojo turto rinkoje, norėtų sužinoti dėl Grenlandijos“, – teigė L. Cadlow.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Z

Galėtų Lietuvą pirkti, tikrai daugumas žmonių pritartų.

natalija

Tai butu katastrofa jeigu taip atsitiktu nera baisesnes salies uz amerika

kodėl ne?

JAV didžiausia pasaulyje finansinė piramidė, visas pasaulis sėdi ant dolerinės adatos, ir koks JAV skirtumas, kokia jos vidaus skola, už ją mokės visas pasaulis, todėl jai vienodai rodo, atspausdins dar kokį vieną kitą šimtų milijardų dolerių ir nusipirks tą Grenlandija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS