D. Trumpas nenori leisti Kongresui pamatyti jo mokesčių deklaracijų | kl.lt

D. TRUMPAS NENORI LEISTI KONGRESUI PAMATYTI JO MOKESČIŲ DEKLARACIJŲ

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį ėmėsi priemonių neleisti Finansų departamentui perduoti Kongreso komitetui daugelio metų savo mokesčių deklaracijų, kurios, kaip manoma, gali atskleisti mokesčių įstatymų pažeidimus.

Skunde Vašingtono teismui, kurį pateikė D. Trumpo advokatai, prieštaraujama praėjusios savaitės Teisingumo departamento nutarimui, kad Finansų departamentas po ilgus metus trukusio delsimo turi pateikti Atstovų rūmų biudžeto komisijai D. Trumpo šešerių metų deklaracijas, kurias jis ilgai atsisakinėjo viešinti.

D. Trumpas daugelį metų tvirtino negalintis paviešinti deklaracijų, nes jos esą buvo audituojamos, o kai jis buvo prezidentas, respublikonų kontroliuojami Iždo ir Teisingumo departamentai jį palaikė.

Abiem departamentams dabar vadovauja demokratai, ir Teisingumo departamentas praėjusią savaitę tvirtino, kad komitetas turi teisėtą interesą pamatyti D. Trumpo deklaracijas.

Manoma, kad iš deklaracijų būtų matyti, jog milijardierius nekilnojamojo turto magnatas manipuliavo mokesčių kodeksu ir ilgą laiką mokėjo labai mažus mokesčius.

Skunde sakoma, kad šis nutarimas „išskiria Trumpą todėl, kad jis yra respublikonas ir politinis oponentas“ ir kad demokratai taip siekia politinės naudos.

Tačiau visi JAV prezidentai nuo Richardo Nixono, užėmusio postą 1969 metais, laiku viešindavo savo mokesčių ir turto deklaracijas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

??

Matom kas yra auditas ir dar nekorumpuotoj Amerikoj

G

Daug kam ir Gražulis atrodo kaip šeimos ir krikščioniškų vertybių puoselėtojas. Nu tai ir nieko čia nepakeisi.

onute

Kol kongrese sėdėr tie nukvoše demokratai su bukapr0čiu bidonu tauta pavargs Žmones laukia rinkimu kad Trampas gryžtu gelbėti amerika nuo velniu invazijos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS