D. Trumpas nepalaikė bendro G-7 pareiškimo | kl.lt

D. TRUMPAS NEPALAIKĖ BENDRO G-7 PAREIŠKIMO

  • 2

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį dėl nesutarimų dėl prekybos atsisakė palaikyti Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimo bendrą pareiškimą ir apkaltino šio susitikimo šeimininką Kanados premjerą Justiną Trudeau (Džastiną Triudo) nesąžiningumu.

„Atsižvelgęs į Justino (Trudeau) neteisingus pareiškimus jo spaudos konferencijoje ir faktą, kad Kanada taiko milžiniškus tarifus amerikiečių ūkininkams, darbininkams ir kompanijoms, nurodžiau mūsų JAV atstovams nepalaikyti komunikato“, – iš savo lėktuvo „Air Force One“ parašė JAV prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.

D. Trumpas, išvykęs į Singapūrą, kur kitą savaitę susitiks su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu), taip pat pakartojo įspėjimus, kad jo administracija svarsto nustatyti muitus „JAV rinką užplūdusiems automobiliams“; šis sprendimas būtų tiesiogiai nutaikytas prieš kitą G-7 narę Vokietiją.

JAV prezidentas negailėjo piktų žodžių J. Trudeau. Pasak D. Trumpo, Kanados ministras pirmininkas „elgėsi labai nuolankiai ir švelniai“ per jų bendras diskusijas, tačiau per spaudos konferenciją esą pareiškė, kad jis nėra pastumdėlis.

„Labai nesąžiningas ir silpnas“, – sakė D. Trumpas apie J. Trudeau ir pridūrė, kad neseniai JAV nustatyti muitai iš Kanados importuojamam plienui ir aliuminiui buvo atsakas į panašų į Kanadą įvežamų amerikietiškų pieno produktų apmokestinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

geda

ka gali suprasti zmogus visai nesigaudantis aplinkoj net savo geru draugu nesupranta tik myli padlaiziu liaupsinimus

...

Ką gi, G7 išliks, bet joje JAV vietą užims Rusija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS