D. Trumpas nepripažino savo kaltės dėl kaltinimų sąmokslu 2020-ųjų prezidento rinkimuose | kl.lt

D. TRUMPAS NEPRIPAŽINO SAVO KALTĖS DĖL KALTINIMŲ SĄMOKSLU 2020-ŲJŲ PREZIDENTO RINKIMUOSE

  • 0

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį teisme nepripažino savo kaltės dėl baudžiamųjų kaltinimų sąmokslu siekiant panaikinti 2020-ųjų prezidento rinkimų rezultatus ir apgauti amerikiečius.

D. Trumpo, kuris yra favoritas tapti Respublikonų partijos kandidatu 2024-ųjų prezidento rinkimuose, kaltės nepripažinimo pareiškimas nuskambėjo per beveik pusvalandį trukusį posėdį tame pačiame federaliniame Vašingtono teisme, kuriame šimtai jo šalininkų buvo nuteisti dėl savo vaidmens 2021-ųjų sausio 6-ąją įvykdytame išpuolyje prieš JAV Kapitolijų.

„Nekaltas“, – pasakė eksprezidentas po to, kai magistrato teisėja Moxila Upadhyaya (Moksila Upadjaja) perskaitė 45 puslapių kaltinamąjį aktą, kurį antradienį pateikė specialusis prokuroras Jackas Smithas (Džekas Smitas). Jame pateikti keturi baudžiamieji kaltinamai ir galimos maksimalios laisvės atėmimo bausmės.

77-erių magnatui jau pateikti kaltinimai dviejose kitose baudžiamosiose bylose, o nauji kaltinimai dėl sąmokslo didina tikimybę, kad kitų metų rinkimų kampanijos įkarštyje jis dar labiau įsitrauks į teisminius procesus.

Prieš išskrisdamas iš Vašingtono privačiu lėktuvu D. Trumpas žurnalistams buvusio šalies lyderio Ronaldo Reagano (Ronaldo Reigano) vardu pavadintame nacionaliniame oro uoste sakė, kad prieš jį iškeltos bylos yra politinio oponento persekiojimas.

Taigi, jei negali jo įveikti, persekioji jį arba patrauki baudžiamojon atsakomybėn. Negalime leisti, kad taip nutiktų Amerikoje.

 

„Tai labai liūdna diena Amerikai, – sakė jis. – Tai asmens, kuris respublikonų pirminiuose rinkimuose pirmauja labai, labai žymiu skaičiumi ir stipriai lenkia (prezidentą Joe) Bideną [Džo Baideną], persekiojimas.“

„Taigi, jei negali jo įveikti, persekioji jį arba patrauki baudžiamojon atsakomybėn“, – sakė jis. „Negalime leisti, kad taip nutiktų Amerikoje.“

Vėliau ketvirtadienį D. Trumpas savo „Truth Social“ tinklo paskyroje šmaikštavo, kad, atsižvelgiant į tai, jog jam teko keliauti „į purviną, griūvantį ir labai nesaugų Vašingtoną“ dėl kaltinimų, „tai buvo labai gera diena!“

Teisėja nustatė, kad kitą posėdį šioje didelės svarbos byloje rugpjūčio 28-ąją surengs JAV apygardos teismo teisėja Tanya Chutkan (Tania Čutkan), kuri nagrinės bylą.

„Galiu visiems garantuoti, kad vyks sąžiningas procesas ir teisingas teismas“, – sakė M. Upadhyaya.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS