D. Trumpas pagrasino sugriauti Turkijos ekonomiką, jei šalis „peržengtų ribas“ | kl.lt

D. TRUMPAS PAGRASINO SUGRIAUTI TURKIJOS EKONOMIKĄ, JEI ŠALIS „PERŽENGTŲ RIBAS“

  • 4

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino „visiškai sugriauti Turkijos ekonomiką“, jei Ankara Sirijoje įgyvendins ką nors, kas, jo manymu, bus „ribų peržengimas“.

Prieš tai prezidentas sakė nestabdysiantis Turkijos invazijos regione.

„Kaip griežtai sakiau ir pirma, noriu pakartoti. Jei Turkija įgyvendins ką nors, ką, dėl savo didžios ir neprilygstamos išminties, laikyčiau ribų peržengimu, visiškai sužlugdysiu ir sunaikinsiu Turkijos ekonomiką (tą jau esu daręs!)“ – tviterio paskyroje rašė D. Trumpas.

Jis pabrėžė, jog Turkija ir Europos šalys bus atsakingos už Šiaurės rytų Sirijoje kalinamus tūkstančius sulaikytųjų „Islamo valstybės“ kovotojų ir jų šeimų. „Laikas kitiems regiono veikėjams saugoti savo teritoriją“ – rašė D. Trumpas.

Prezidentas dėl sprendimo iš Sirijos pasienio zonos patraukti JAV karius sulaukė Kongreso nepritarimo. Baltieji rūmai paskelbė, kad jei Turkija vykdys ilgai planuotą operaciją Sirijoje, JAV nesikiš.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

A

Beprotis mala suda ir tiek,kada jis buvo suzlugdes turkyno ekonomika.

Anonimas

Kad tik pats nesužlugtų rudasis babuinas, bešokinėdamas prieš kinus...

...

Chm: "... visiškai sužlugdysiu ir sunaikinsiu Turkijos ekonomiką (tą jau esu daręs!)" - čia taip Trampulis apie Š.Korėją?.. ir mums tas pats grės, jei atsisakysim 'pirkti' jų karinį ŠLAMŠTĄ ir savo Šalies neatidarysim jų karinėms bazėms?.. :s
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS