D. Trumpas: pakviesčiau V. Putiną į G-7, bet nežinau, ar jis atvyks | kl.lt

D. TRUMPAS: PAKVIESČIAU V. PUTINĄ Į G-7, BET NEŽINAU, AR JIS ATVYKS

  • 5

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė galintis pakviesti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną į kitų metų Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą, tačiau esą neaišku, ar V. Putinas priimtų kvietimą.

„Aš tikrai jį pakviesčiau“, – sakė D. Trumpas, tačiau, pridūrė JAV lyderis, nežinia, ar V. Putinas priimtų tokį kvietimą.

„Ar jis atvyktų, ar ne, psichologiškai, manau, tai jam būtų sunku. Jis išdidus žmogus“, – apie Rusijos lyderį kalbėjo D. Trumpas.

D. Trumpas anksčiau žurnalistams yra pareiškęs, kad būtų tikslinga grįžti prie G-8 formato dalyvaujant Rusijai. Tokią idėją kėlė ir Prancūzijos lyderis Emmanuelis Macronas. Vokietija savo ruožtu atmetė siūlymus sugrąžinti Rusiją į pasaulio galingųjų gretas.

G-7 – įtakingiausių išvystytos ekonomikos šalių susivienijimas, kuriam priklauso JAV, Vokietija, Didžioji Britanija, Prancūzija, Japonija, Kanada ir Italija. Septyneto formato klubas egzistavo nuo 1976 iki 1997 metų. Prisijungus Rusijai, jis pradėtas vadinti Didžiuoju aštuonetu. 2014 metų kovą dėl įvykių Ukrainoje Vakarų šalys nusprendė grįžti prie septyneto formato.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vladimiras Putinas

Taip atvyksiu, tik kalisonus pasikeisiu nes mano Pučchė šalta, ir padidėjęs radiacijos fonas kažkodėl... Mielai "sankcionkės" pagraušiu. Bus proga žurnalistams pasakyti: "a Ona utonula"

...

Ir kas gali paneigt kad nėra naujų slaptųjų Trampo-Putino protokolų - už kiek mes esam parduoti?.. kam? :s

Anonimas

Putinas ant BY>BIO jus mato pasauliniai pridurkai. Klounai kurie NIEKO nereiskia ir NIEKO nesprendzia. Stipk kapitalizme, Stipk Jevro-pyder-sojuze.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS