D. Trumpas paragino Kiniją ir Ukrainą atlikti tyrimus dėl J. Bideno | kl.lt

D. TRUMPAS PARAGINO KINIJĄ IR UKRAINĄ ATLIKTI TYRIMUS DĖL J. BIDENO

  • 1

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį atvirai pareiškė, kad Kinija ir Ukraina turėtų atlikti tyrimus dėl jo pagrindinio varžovo 2020 metų prezidento rinkimuose Joe Bideno (Džo Baideno).

D. Trumpui gresia apkalta dėl įtarimų, kad jis spaudė Kijevą įsikišti į JAV rinkimus, apjuodinant jo politinį oponentą. Nepaisydamas šių kaltinimų, jis šįkart žurnalistams pareiškė, kad „tikrai“ pagalvotų apie galimybę to paties paprašyti ir Kinijos.

„Tai tikrai yra kažkas tokio, apie ką galime pradėti galvoti“, – apie galimybę paprašyti Kiniją įsikišti kalbėjo Baltųjų rūmų vadovas.

D. Trumpas taip pat gynė savo ankstesnį itin kontroversišką prašymą Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui liepti pradėti tyrimą dėl realiausio pretendento tapti Demokratų partijos kandidatu Joe Bideno (Džo Baideno) ir jo sūnaus Hunterio (Hanterio) veiklos toje šalyje.

„Jeigu jie elgtųsi sąžiningai, jie būtų pradėję platų tyrimą dėl Bidenų. Tai labai paprastas atsakymas. Jie turėtų atlikti tyrimą dėl Bidenų“, – Baltuosiuose rūmuose kalbėjo JAV lyderis.

„Panašiai, Kinija turėtų pradėti tyrimą dėl Bidenų, nes tai, kas įvyko Kinijoje yra tiek pat rimta, kaip ir tai, kas įvyko Ukrainoje“, – pažymėjo jis.

D. Trumpo teigimu, Bidenai įsivėlę į korupcinius sandorius tiek Ukrainoje, tiek Kinijoje. Vis tik jiems nebuvo pareikšta jokių kaltinimųm, ir atrodo, kad toks žingsnis būtų menkai pagrįstas.

JAV įstatymai draudžia per rinkimus prašyti užsienio šalių pagalbos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aš apakęs-

Tas trumpas tikrai skystagalvis, jau dabar mėšle iki kaklo, o vis dar nerimsta idiotas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS