D. Trumpas pasiekė dar vieną pergalę: Joe, tu atleistas | kl.lt

D. TRUMPAS PASIEKĖ DAR VIENĄ PERGALĘ: JOE, TU ATLEISTAS

  • 11

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį lengvai įveikė Nikki Haley (Niki Heili) Pietų Karolinos respublikonų pirminiuose rinkimuose ir tęsia savo žygį dėl partijos nominacijos, tikėdamasis lapkričio mėnesį įvyksiančiuose prezidento rinkimuose vėl susikauti su Joe Bidenu (Džo Baidenu).

Įveikęs savo buvusią pavaldinę jos gimtojoje valstijoje D. Trumpas jau turi keturias svarbias pergales kovoje dėl partijos nominacijos.

N. Haley šešerius metus buvo populiari šios JAV pietryčiuose, Atlanto vandenyno pakrantėje įsikūrusios valstijos gubernatorė, kol 2017-aisiais tapo D. Trumpo ambasadore prie Jungtinių Tautų, tačiau jos senąjį viršininką remia partijos isteblišmentas ir beveik du trečdaliai rinkėjų, rodo apklausos.

Pagrindinis N. Haley argumentas jau kelis mėnesius yra tas, kad apklausos rodo, jog hipotetinėse dvikovose su J. Bidenu ji pasirodo geriau nei D. Trumpas.

Ji pažadėjo, kad nepriklausomai nuo to, kas šeštadienį nutiks Pietų Karolinoje, varžysis respublikonų pirminiuose rinkimuose iki pat „superantradienio“, kai kovo 5 dieną balsuos 15 valstijų.

Tačiau D. Trumpas, norėdamas kuo greičiu pereiti nuo pirminių prie visuotinių rinkimų, savo pergalės kalboje nė karto nepaminėjo N. Haley ir visą ugnį nukreipė į dabartinį prezidentą.

„Būsime [...] lapkričio 5-ąją ir žiūrėsime į Joe Bideną – žiūrėsime jam tiesiai į akis, [nes] jis naikina mūsų šalį – ir pasakysime: „Joe, tu atleistas. Nešdinkis“, – pareiškė D. Trumpas savo pergalės šventėje Pietų Karolinos centre Kolumbijoje. Jo žodžiai buvo palydėti sveikinimo šūksniais.

Pirminiai rinkimai vyksta ryškėjant ženklams, kad D. Trumpas, kuriam pateikta virtinė baudžiamųjų kaltinimų, stiprina savo įtaką partijoje. Jis siekia pertvarkyti personalą ir į Respublikonų nacionalinio komiteto vadovybę paskirti savo šeimos narius ir sąjungininkus.

N. Haley ne kartą reiškė abejones dėl 77 metų eksprezidento protinio pajėgumo ir įspėja, kad dar viena D. Trumpo kadencija atneštų chaosą. N. Haley, kaip ir demokratai, taip pat užsipuolė Trumpą dėl jo požiūrio į tarptautinę areną ir dažnai reiškiamo susižavėjimo autoritariškiausių pasaulio režimų lyderiais.

Ji peikė D. Trumpo reakciją į Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno mirtį. Eksprezidentas vengė kritikuoti Kremliaus šeimininką Vladimirą Putiną. Neliko nepastebėtas ir jo grasinimas skatinti Maskvą pulti finansinių įsipareigojimų nevykdančias NATO šalis.

Vis dėlto tai, regis, nepakenkė D. Trumpo pozicijoms partijoje. Kokia persvara jis pasiekė pergalę Pietų Karolinoje, kol kas neaišku, bet JAV televizijos laimėtoju jį paskelbė iškart po to, kai pasibaigė balsavimas. Tai rodytų, kad abejonių dėl rezultatų beveik nebuvo.

Demokratas J. Bidenas reaguodamas į respublikonų pirminių rinkimų Pietų Karolinoje rezultatus paskelbė trumpą pareiškimą su įspėjimu amerikiečiams dėl „Donaldo Trumpo keliamos grėsmės mūsų ateičiai, amerikiečiams grumiantis su jo palikta žala“.

Tuo metu N. Haley, pripažindama savo pralaimėjimą ir pasveikindama D. Trumpą, priminė šalininkams, kad yra pažadėjusi tęsti kovą.

„Esu savo žodžio moteris. Neatsisakau šios kovos, kai dauguma amerikiečių nepritaria nei Donaldui Trumpui, nei Joe Bidenui“, – sakė ji.

Analitikų nuomone, N. Haley didina savo žinomumą prieš galimą dalyvavimą 2028 metų rinkimuose, be to, galėtų užimti D. Trumpo vietą dabartinėje rinkimų kovoje, jei eksprezidentas turėtų trauktis dėl teisinių ar sveikatos problemų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

LANDSBERGINIAI ŠUNELIAI...

Ar jau pasikeitėte pampersus? Jau mažai kas abejoja dėl Trumpo pergalės rinkimuose. O po to, per dvi dienas Ukrainai bus paskelbtas krachas. Ką darysite, lojantys šuneliai? Kur bėgsite? Amerikoje tokių niekšelių, savo Tėvynės išdavikų nepriims...

Flurona [TRUMP 2024]

N. Haley yra apgailėtina klounė :DDD

tai

Dieve padek tam kuris isgelbes pasauli nuo siu visu parazitu isiskverbusiu i pacio zmogaus siela su visomis savo /vertybemis z ppp =0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS