D. Trumpas paskelbė smarkiai griežtinantis sankcijas Iranui | kl.lt

D. TRUMPAS PASKELBĖ SMARKIAI GRIEŽTINANTIS SANKCIJAS IRANUI

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį paskelbė, kad Iranui bus paskelbta naujų reikšmingų sankcijų, reaguojant, anot amerikiečių pareigūnų, į Irano vaidmenį per atakas prieš Saudo Arabijos naftos infrastruktūrą.

„Ką tik nurodžiau iždo sekretoriui reikšmingai padidinti sankcijas Irano valstybei!“ – per „Twitter“ parašė D. Trumpas.

Jungtinės Valstijos jau taiko plačias sankcijas, skaudžiai smogusias Irano ekonomikai, įskaitant pastangas blokuoti šiitiškos respublikos naftos eksportą.

Kol kas nebuvo paskelbta jokių detalių, kokios gali būti naujosios priemonės.

D. Trumpas iki šiol nepaskelbė jokių kategoriškų kaltinimų Iranui dėl praeitą savaitgalį įvykusių bepiločių skraidyklių arba raketų atakų Saudo Arabijos naftos kompleksams. Tačiau vienas Jungtinių Valstijų pareigūnas patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad administracija laiko Iraną atsakingu.

Į Saudo Arabiją išvykęs JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) artimiausiu laiku turėtų susitikti su monarchijos faktiniu valdytoju sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu (Mohamedu bin Salmanu) ir aptarti atsako priemones.

Kai kurie sluoksniai Vašingtone spaudžia D. Trumpą paskelbti karą Iranui, bet iki šiol prezidentas vengė veltis į naujus konfliktus užsienyje.

Jemene veikiantys Irano remiami husių sukilėliai, kovojantys su Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, sakė pasiuntę dronus smogti objektams karalystėje. Iranas savo ruožtu neigia įvykdęs šias atakas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

jau

pradedu gailetis/gerasirdzio/ durniaus vykdancio visus mafijos nurodymus ir dar nesuprantancio kad ne jis o ji valdo blogio jegos kurios ir kuria geri butent sau kitu saskaita ir tai vad /demon..kratija/ kur politdemonai kratosi r juokiasi kuomet visi verkia.....

o

sitai marionetei nurodyneja sionsatanistynis zentelis ir kt...masonai iliuminatai kuriu dauguma zydai 1 zodziu pasaulyne /valdzia / ant /priekalo/.....

uzknisai Trumpai su savo ,,,sankcijom,,,

manau jau visus ...tai vieniem ,...tai kitiem .. kada visi ypi......s jankiams sankcijas ,jankynas uzsirauks kaip bezdziones subine issisikus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS