D. Trumpas patvirtino susitiksiąs su Kim Jong Unu „tiesiog greitai paspausti rankų“ | kl.lt

D. TRUMPAS PATVIRTINO SUSITIKSIĄS SU KIM JONG UNU „TIESIOG GREITAI PASPAUSTI RANKŲ“

  • 0

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) patvirtino, kad sekmadienį susitiks su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu) – „tiesiog greitai paspausti rankų“ – Demilitarizuotojoje zonoje (DMZ), skiriančioje abi Korėjos pusiasalio valstybes.

„Vykstame prie DMZ sienos, ir susitiksiu su pirmininku Kimu. Labai to laukiu. Išvystėme labai gerus ryšius“, – sakė D. Trumpas ir pridūrė, kad juodu sieja „tam tikra trauka“.

Tačiau Amerikos lyderis teigė „niekur neskubantis“ sprendžiant įtampos Korėjos pusiasalyje klausimus ir pabrėžė, kad šis susitikimas bus trumpas.

„Tiesiog greitai paspausime rankas ir pasisveikinsime, nes nesimatėme nuo Vietnamo“, – aiškino D. Trumpas, turėdamas omenyje vasarį organizuotą susitikimą iširusį be jokio susitarimo.

„Tai tiesiog vienas žingsnis ir galbūt žingsnis teisinga kryptimi“, – sakė D. Trumpas.

Tai tiesiog vienas žingsnis ir galbūt žingsnis teisinga kryptimi.

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas (Mun Džejinas) sakė irgi vyksiantis į DMZ, bet pažymėjo, kad „dėmesio centre“ bus D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas, su galimybe vėliau surengti oficialesnes derybas.

„Manau, laikas, kada bus surengtas trečiasis JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimas, priklausys nuo to, kokių pokyčių gali sukelti šiandienos susitikimas ir dialogas“, – sakė Pietų Korėjos lyderis.

Moon Jae-inas pridūrė, kad „taikai reikia daugiau drąsos negu įtampai“.

„Tęsti dialogą yra labai praktiškas ir vienintelis metodas, kad į Korėjos pusiasalį būtų sugrąžinta taika“, – pabrėžė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS