D. Trumpas po apkaltos siekia greito išteisinimo Senate | kl.lt

D. TRUMPAS PO APKALTOS SIEKIA GREITO IŠTEISINIMO SENATE

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį spaudė savo sąjungininkus respublikonus tvirtai kontroliuoti jo teismą Senate ir užtikrinti greitą išteisinimą.

D. Trumpas kalbėjo kitą dieną po to, kai JAV Atstovų Rūmai trečiadienio vakarą istoriniais balsavimais įvykdė apkaltą prezidentui.

Dabar du apkaltos straipsniai, politikoje tolygūs kaltinimams teisme, bus perduoti Senatui, kur laukia pikta kova, tikriausiai prasidėsianti antrą sausio savaitę. Senato lyderiai jau rengiasi mūšiui dėl to, kokius įrodymus bus leista pateikti.

Vis dėlto vėlai ketvirtadienį Senato daugumos lyderis Mitchas McConnellas (Mičas Makonelas) užsiminė, kad priešprieša su demokratais dėl teismo detalių iki šių metų pabaigos nesibaigs.

„Liekame aklavietėje dėl šios logistikos“, – pasakė M. McConnellas, paskelbęs, kad Senatas nebedirbs iki sausio.

D. Trumpas pasinaudodamas šiuo neaiškumu užsipuolė Atstovų Rūmų demokratus dėl jų siekio reikalauti svarbių liudytojų ar diktuoti, kaip M. McConnellas turėtų vykdyti procesą.

„Noriu teismo nedelsiant!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė prezidentas.

D. Trumpas yra kaltinamas piktnaudžiavimu valdžia ir trukdymu Kongresui, bet demokratai, vadovavę tris mėnesius trukusiam Atstovų Rūmų apkaltos tyrimui, grasina atidėti apkaltos straipsnių nusiuntimą Senatui, kol gaus garantijas dėl teisingo proceso.

„Praėjusį vakarą man buvo įvykdyta apkalta nė vienam respublikonui nebalsavus su dykinėtojais demokratais dėl jų didžiausios Raganų medžioklės per Amerikos istoriją tęsimo“, – tviteryje rašė D. Trumpas.

„Dabar partija dykinėtoja nori dykinėti dėl [apkaltos] straipsnių ir nesiųsti jų Senatui, bet sprendžia Senatas!“ – pridūrė jis.

D. Trumpas, trečiasis Baltųjų rūmų šeimininkas per JAV istoriją, kuriam buvo įvykdyta apkalta, sakė, kad demokratai „pralaimės patys neatvykę“, jei nuspręs nepasirodyti Senato paskirtą dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS