D. Trumpas po rinkimų paragino respublikonus ir demokratus dirbti kartu | kl.lt

D. TRUMPAS PO RINKIMŲ PARAGINO RESPUBLIKONUS IR DEMOKRATUS DIRBTI KARTU

  • 0

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį išreiškė viltį, kad jo bendrapartiečiai respublikonai ir demokratai galės „dirbti kartu“, per kadencijos vidurio rinkimus opozicinei partijai perėmus Kongreso žemųjų rūmų kontrolę.

D. Trumpas taip pat gyrė vieną iš demokratų lyderių Nancy Pelosi (Nensi Pelousi), veikiausiai pirmininkausiančią Atstovų Rūmams. Prezidentas pareiškė „tikrai ja pasitikintis“ ir tokiu būdu savitai ištiesė jai alyvmedžio šakelę.

„Tikiuosi, kad kitais metais galėsime dirbti kartu, kad ir toliau veiktume Amerikos žmonių labui, ypač kalbant apie ekonomikos augimą, infrastruktūrą, prekybą, receptinių vaistų kainų mažinimą“, – nurodė D. Trumpas per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose.

Prezidentas sakė manąs, kad respublikonai ir demokratai galėtų bendradarbiauti rengiant projektus, susijusius su infrastruktūra ir sveikatos apsauga.

„Galbūt sudarysime susitarimą, galbūt ne. Tai įmanoma“, – pabrėžė jis.

„Tačiau turime daug bendra infrastruktūros klausimu. Mes norime kažką nuveikti sveikatos apsaugos srityje, jie (irgi) nori kai ką nuveikti sveikatos apsaugos srityje. Yra daug puikių dalykų, kuriuos galime daryti kartu“, – sakė prezidentas.

D. Trumpo respublikonai per antradienį įvykusius rinkimus prarado kontrolę Atstovų Rūmuose, bet padidino savo daugumą Senate.

Kaip rodo dienraščio „The New York Times“ prognozės, demokratai turės 229 iš 435 vietų Atstovų Rūmuose. Tuo metu 100 vietų Kongreso aukštuosiuose respublikonai, anksčiau turėję 51 senatorių, dabar turės jų dviem daugiau.

Demokratų kandidatai taip pat laimėjo kovą dėl gubernatorių postų septyniose valstijose, bet pralaimėjo Floridoje, tikriausiai atliksiančioje itin svarbų vaidmenį per 2020 prezidento rinkimus.

Šie rinkimų rezultatai gali vesti į didesnį partijų susipriešinimą Vašingtone. Demokratai sieks perimti Atstovų rūmų komitetų kontrolę, kad galėtų organizuoti tyrimus dėl administracijos pareigūnų darbo.

Tačiau D. Trumpas sakė norintis, kad abiejų stovyklų įstatymų leidėjai bendradarbiautų ir užtikrintų tolesnį JAV ekonomikos augimą bei darbo vietų kūrimą.

„Dabar abiejų partijų nariams laikas susivienyti, atidėti į šalį partiškumą ir išlaikyti stiprų Amerikos ekonomikos stebuklą. Tai yra stebuklas“, – tvirtino jis.

Neketina nutraukti tyrimo

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį pavadino vykdomą tyrimą dėl galimo jo rinkimų komandos narių susimokymo su Maskva „apgaule“, bet pareiškė neturintis planų jį nutraukti.

„Galėčiau tuo pačiu atleisti visus, bet nenoriu nutraukti (tyrimo), nes politiškai nenorėčiau jo nutraukti“, – sakė D. Trumpas per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose, surengtą po kadencijos vidurio rinkimų, per kuriuos demokratai perėmė Kongreso žemųjų rūmų kontrolę.

„Nė kiek nesu susirūpinęs dėl Rusijos tyrimo, nes jis yra apgaulė, – teigė JAV lyderis. – Nėra jokio sąmokslo.“

Demokratai pradės vadovauti Atstovų Rūmų komitetams nuo sausio mėnesio, kai į naują sesiją susirinks Kongresas. Dauguma žemuosiuose rūmuose leis jiems rengti klausymus, kviesti liudytojus ir užtikrinti, kad administracijos pareigūnams būtų siunčiami šaukimai į teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS