D. Trumpas šalininkams: ant kortos pastatytas mūsų šalies likimas | kl.lt

D. TRUMPAS ŠALININKAMS: ANT KORTOS PASTATYTAS MŪSŲ ŠALIES LIKIMAS

  • 3

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), tapęs apkaltos tyrimo dėl tariamo piktnaudžiavimo valdžia taikiniu, savo šalininkus šeštadienį įspėjo, jog „ant kortos yra pastatytas mūsų šalies likimas“.

Socialiniame tinkle „Twitter“ jis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pakomentavo demokratų įstatymų leidėjų pradėtą tyrimą dėl kaltinimų, jog prezidentas spaudė Ukrainos lyderį Volodymyrą Zelenskį parūpinti buvusį viceprezidentą Joe Bideną (Džo Baideną) – vieną iš realiausių pretendentų tapti Demokratų partijos kandidatu 2020-ųjų JAV prezidento rinkimuose – kompromituojančios medžiagos.

Demokratai kelia grėsmę amerikiečių teisėms, pareiškė D. Trumpas ir pažymėjo, kad jie „nori atimti jūsų ginklus, jie nori atimti jūsų sveikatos priežiūrą, jie nori atimti jūsų balso teisę, jie nori atimti jūsų laisvę“.

„Mes negalime leisti, kad tai nutiktų, – pareiškė jis. – Nes ant kortos yra pastatytas mūsų šalies likimas – rimčiau negu kada anksčiau. Viskas labai paprasta. Jie mėgina mane sustabdyti, nes aš kovoju už jus, ir aš niekada neleisiu, kad tai nutiktų.“

Vėliau D. Trumpas tviteryje pažėrė žinučių, kuriose apkaltos tyrimą vėl pavadino „raganų medžiokle“ ir pridūrė, jog apkaltos tyrimui vadovaujantis demokratų įstatymų leidėjas Adamas Schiffas (Adamas Šifas) yra jį apšmeižęs ir turėtų atsistatydinti iš Kongreso.

Dar vėliau prezidentas tviteryje paskelbė daugiau kaip dešimt respublikonų politikų ir savo sąjungininkų žiniasklaidoje vaizdo įrašų, kuriuose ginamas jo elgesys kilus skandalui dėl Ukrainos ir kritikuojami demokratai.

JAV Atstovų Rūmų lyderė demokratė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) trečiadienį paskelbė, jog buvo priimtas sprendimas pradėti procedūrą, kurios tikslas – nustatyti, ar yra pagrindo pareikšti apkaltą D. Trumpui.

„Šiandien skelbiu, jog Atstovų Rūmai pradeda oficialų tyrimą apkaltos klausimu, – per nekantriai lauktą spaudos konferenciją JAV sostinėje pareiškė N. Pelosi. – Prezidentas turi atsakyti už savo veiksmus. Niekas nėra virš įstatymo.“

„Trumpo prezidentavimo veiksmai atskleidė negarbingų faktų, kad prezidentas sulaužė savo priesaiką, išdavė mūsų nacionalinį saugumą ir išdavė mūsų rinkimų sąžiningumą“, – pažymėjo ji.

JAV Kongresas šią savaitę paviešino vieno informatoriaus skundą, kuriame rašoma, kad JAV prezidentas mėgino pasinaudoti savo įgaliojimais, kad užsitikrintų užsienio šalies įsikišimą į 2020-ųjų JAV rinkimus.

D. Trumpas neva mėgino padaryti spaudimą Ukrainos prezidentui V. Zelenskiui, kad šis inicijuotų arba pratęstų buvusio amerikiečių viceprezidento J. Bideno ir jo sūnaus Hunterio (Hanterio) veiklos tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Sen

Amerika ne ta kuria galvojau esa

Nerijus

Visi politikai pagerinti, tik iesko naudos is betkokios situacijos ar kazkieno pasakytu zodziu. Politikoje baisiau negu kare.

Geras!

Ant kortos pastatytas nevykėlio trumpo likimas, panašu, kad neilgai tam morron’ui prezidentauti liko, to tam kvailiui ir linkiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS