D. Trumpas siūlys ambasadorę K. Craft JAV pasiuntine prie Jungtinių Tautų | kl.lt

D. TRUMPAS SIŪLYS AMBASADORĘ K. CRAFT JAV PASIUNTINE PRIE JUNGTINIŲ TAUTŲ

  • 0

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį informavo siūlantis JAV ambasadorės Kanadoje Kelly Craft (Kelis Kraft) kandidatūrą į nuolatinės atstovės prie Jungtinių Tautų postą.

„Kelly atliko išskirtinį darbą, atstovaudama mūsų valstybei, ir neabejoju, kad jai vadovaujant mūsų šaliai bus atstovaujama aukščiausiu lygiu“, – D. Trumpas parašė poroje tviterio žinučių, informuodamas apie savo pasirinkimą.

Jeigu Senatas patvirtintų K. Craft kandidatūrą, ji užimtų postą, laisvą nuo praeitų metų pabaigos, kai iš jo atsistatydino Nikki Haley (Niki Heili) – buvusi Pietų Karolinos gubernatorė ir kylanti Respublikonų partijos žvaigždė.

Savaitė prieš K. Craft kandidatūros iškėlimą D. Trumpo anksčiau siūlyta pretendentė – buvusi televizijos „Fox News“ žinių pranešėja ir dabartinė Valstybės departamento atstovė Heather Nauert (Hiter Noert) – pasitraukė iš svarstymo proceso, sulaukusi kritikos, kad jai stinga patirties užimti vienam aukščiausių JAV diplomatinių postų.

Valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) nedelsdamas pagyrė D. Trumpo naująjį pasirinkimą.

„Ambasadorė Craft buvo iškili Amerikos nacionalinio saugumo ir ekonominių interesų gynėja Kanadoje. Ji nepaprastai kvalifikuota daryti tą patį Jungtinėse Tautose“, – sakoma diplomatijos vadovo pranešime.

K. Craft buvo svarbi buvusio prezidento George'o W. Busho (Džordžo V. Bušo) rėmėja. Šis buvo paskyręs dirbti JAV misijoje prie Jungtinių Tautų ir įgaliojęs atstovauti Vašingtonui per JT posėdžius.

Ši 56 metų verslininkė iš Kentukio buvo svarbi Respublikonų finansinė rėmėja.

2017 metais ji daugelį nustebino, kai tapusi pirmąja moterimi, paskirta į JAV ambasadoriaus Kanadoje postą, pareiškė tikinti ginčo dėl pasaulinio klimato šiltėjimo priežasčių „abiem pusėmis“.

„Manau, abi pusės turi savų rezultatų iš savų tyrimų, ir vertinu bei gerbiu šio mokslo abi puses“, – K. Craft sakė visuomeniniam transliuotojui „Canadian Broadcasting Corporation“.

Jos vyras Joe Craftas (Džo Kraftas) yra kasybos konglomerato „Alliance Resource Partners“ prezidentas. Ši bendrovė skelbia esanti antroji pagal dydį akmens anglių tiekėja JAV rytiniame regione.

Žurnalo „Forbes“ duomenimis, J. Crafto turtas 2012 metais buvo vertinamas 1,4 mlrd. dolerių.

Ne pelno organizacija „Open Secrets“, nagrinėjanti politikų finansavimo šaltinius, nurodė, kad J. Craftas 2017 metų D. Trumpo inauguracijos fonui paaukojo milijoną dolerių.

Jis taip pat paaukojo iš viso 371,1 tūkst. dolerių respublikonų kandidatams per praeitų metų rinkimų ciklą, skelbia „Open Secrets“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS